Eski Turizm Bakanı Ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Güldal Akşit Hayatını Kaybetti!

Eski Turizm Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Güldal Akşit koronavirüs sebebi ile 61 yaşında hayatını kaybetti.

03.12.2021-11:16 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-11:25) Eski Turizm Bakanı Ve AK Parti Genel Başkan Danışmanı Güldal Akşit Hayatını Kaybetti!

Son dakika gelen bilgilere göre Eski Turizm Bakanı AK Parti Genel Başkan Danışmanı Güldal Akşit 61 yaşında koronavirüs sebebi ile yaşamını yitirdi.

Bir süredir koronavirüs tedavisini hastanede devam ettiren Eski Turizm ve Devlet Bakanı Güldal Akşit hayatını kaybetti. Güldan Akşit'in ölüm haberini ilk olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

HABERİ İLK SÜLEYMAN SOYLU PAYLAŞTI

Güldal Akşit'in vefatı üzerine ilk açıklamayı yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi; "Bakanımız, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız; yol arkadaşımız, dava ve çalışma arkadaşımız, Güldal Akşit Ablamızın Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu öğrendik. Güldal Ablamıza Allah'tan rahmet; ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âlî olsun inşallah."

GÜLDAL AKŞİT KİMDİR?

23 Ocak 1960 tarihinde Malatya'da doğan Güldal Akşit'in babasının ismi Galip, annesinin ismi Sevim'dir. 1976 yılında Urfa Lisesi'nden birincilikle mezun oldu. 1976-1978 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi'nde temel İngilizce eğitimi alan Akşit, 78' yılında İstanbul Üniversitesi'nde Hukuk okudu. Bölümden dereceyle mezun oldu. Sanayi sektöründe avukat olarak staj yaptı. 18 yıl boyunca avukatlık yaptı. Baş hukuk müşavirliği görevine getirildi. Eğitimsel amaçlara hizmet eden Malatya Eğitim Vakfı'nın mütevelli üyelerinden biridir. Güldal Akşit'in eşi Haluk Akşit'tir.

GÜLDAL AKŞİT SİYASİ YAŞAMI

Ak Parti'nin kurucu kadrosunda yer aldı. Parti tüzüğü ve programının oluşturulmasında görev aldı. İstanbul'dan 2002 seçimlerinde milletvekili seçildi. 22. dönem ve 23. dönem İstanbul milletvekili ve 58. hükümetinde Turizm Bakanlığı yapmıştır. 59. hükümetin ilk önce Turizm Bakanı, sonra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev almıştır. TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekilliğini de yürütmüştür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal