Eski İsrailli general ağır kayıplar veriyoruz diyerek açıkladı: Gittikçe çamura batıyoruz!

İsrail ordusunda görev alan eski general Yitzhak Brick, ordunun, "savaşın hedeflerinden uzaklaştığını ve Gazze'de giderek çamura battığını" ifade etti. İşte detaylar...

02.01.2024-11:13 - (Son Güncelleme: 02.01.2024-11:13) Eski İsrailli general ağır kayıplar veriyoruz diyerek açıkladı: Gittikçe çamura batıyoruz!

7 Ekim 2023’te başlayan Filistin- İsrail savaşı sürüyor. Filistinli masum çocuk ve kadınlar, her geçen gün İsrail güçleri tarafından öldürülüyor. Öte yandan işgalci İsrail’de de kopukluklar yaşanmaya başlıyor. 

“Gittikçe çamura batıyoruz”

İsrail ordusunun yedek güçlerinde görevli eski general Brick, İsrail Maariv gazatesinde yer alan yazısında, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını yorumladı. Brick, "Zaman geçtikçe Hamas'ın ortadan kaldırılması ve esirlerin serbest kalması gibi savaşın hedeflerinin gerçekleşmesinden uzaklaşıyoruz, Gazze'de giderek çamura batıyoruz. Hamas, Refah'ın tamamını kontrol altında tutuyor. Orası Gazze ve Orta Doğu'daki en kalabalık nüfusa sahip, mülteci kamplarında 2 milyon mülteci yaşıyor, ortam korkunç şekilde kalabalık. Bu nedenle mülteci kamplarına saldırmak imkansız. Tek kelimeyle anlatmak gerekirse mültecilere karışan Hamas'ı orada yok etmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Yitzhak Brick

“Her gün ağır kayıplar veriyoruz”

Brick, konuyla ilgili "Dolayısıyla Han Yunus ve Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki kent ve mahallelerde şu anki haliyle savaşın devam etmesi savaşın hedeflerine ulaşılmasına katkı sağlamıyor. Aksine bu savaşta patlayıcılar, bize karşı kurulan tuzaklar ve atılan tanksavar füzeler nedeniyle her gün ağır kayıplar veriyoruz" dedi. Brick bunun aynı zamanda İsrail ordusunun savaşın üçüncü aşamasında uygulaması gereken planı olduğunu, bir an önce harekete geçmesi ve "faydasız kabustan" uyanması gerektiğini belirtti. 


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal