Japonya'daki deprem felaketinde yeni gelişme: Ölü sayısı çift haneye ulaştı

Japonya'nın batısındaki İşikawa eyaletinin Noto Yarımadası kıyısında meydana gelen depremlerde ölü sayısı 48'e yükseldi. İşte detaylar...

02.01.2024-10:56 - (Son Güncelleme: 02.01.2024-11:26) Japonya'daki deprem felaketinde yeni gelişme: Ölü sayısı çift haneye ulaştı

Deprem kıtası olan Asya’da geçtiğimiz gün Japonya’da 7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.  Bu deprem ise tsunami felaketinin bile habercisi olmuştu. Dün akşam saatlerinde depremden ölen 4 iken bugün bu sayı 48’e yükseldi. 

Ölü sayısı güncellendi

Japonya’nın Noto Yarımadası kıyısında 2 Ocak yerel saatle 10.17'de 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Ülke ajansı JMA, tsunamiye ilişkin açıklamasında ise İşikawa kıyıları dahil bölge genelinde tsunami uyarılarının kaldırıldığını duyurdu. Depremler sonrası kara yollarında çökme yaşandığı ve çıkan yangında yakın çevredeki 200'e yakın yapının hasar gördüğü bildirildi. İşikawa Eyalet Valiliği, bölgedeki depremler sonrası 48 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca olan deprem felaketinde de 14 kişinin enkaz altında kurtarılmayı beklediği de gelen Haberler arasında yer alıyor. 

Yağmalar da başladı

Ayrıca ülkenin diğer kesimlerinde de yağmalar yaşandı. Eyalet genelinde 19 tıbbi kuruluşun elektrik kesintisi yaşadığı aktarılırken, market ve bakkallardaki ürünlerin yer aldığı raflarının boşaldığı görüldü. Başbakan Kişida Fumio, yaptığı açıklamada, bölgeye ulaşıma ilişkin, Noto Yarımadası'nın kuzey bölgelerine girişin son derece zor olduğunu bildirdi. Kişida, merkezi hükümetin, bölgeye yardım malzemelerinin ulaştırılmasında gemilerin kullanılmasına yönelik hazırlık yaptığını aktardı. Japon Başbakan, "Zaman geçtikçe felaketin etkisi daha belirginleşiyor. Hayat kurtarmak zamana karşı bir yarış" ifadesini kullandı. Olan depremde, ülkenin bürokratları da bir adım attı. Japonya İmparatorluk Ajansı (Kunaicho), İmparator Naruhito'nun, Tokyo'daki İmparatorluk Sarayı yerleşkesinde halkı selamlayacağı etkinliğin iptal edildiğini duyurdu.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal