Eski Fenerbahçeli Diego Lugano'dan Samimi İtiraflar Geldi!

Fenerbahçe'nin, Uruguaylı eski yıldızı Diego Lugano'dan samimi itiraflar geldi. Lugano yaptığı açıklamalarla büyük ses getirdi.

25.11.2021-16:09 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-17:49) Eski Fenerbahçeli Diego Lugano'dan Samimi İtiraflar Geldi!

Süper Lig devlerinden bir dönem Fenerbahçe'nin formasını terleten Uruguaylı emekli defans futbolcusu Diego Lugano'dan çok samimi itiraflar geldi. Diego Lugano'nun yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırdı.

DİEGO LUGANO' FENERBAHÇE'YE TRANSFERİNİ ANLATTI

Diego Lugano Fenerbahçe'ye transfer süreciyle alakalı olarak verdiği açıklamada, '2006’da İstanbul’a gelmeden önce zaten tarihinizi biliyordum; Osmanlı İmparatorluğu. Ben lisede çok iyi bir öğrenci değildim ama tarih dersi çok hoşuma giderdi. O yüzden çoğu ülkeyi tanırım. Kulübü çok az tanıyordum. Gelmeden önce Alex ve Luciano’yu tanıyordum. Ne de olsa ikisi de Brezilya’da rakibimdi. Kulüp hakkında özellikle onlardan bilgi aldım. Ama Türkiye’yi zaten biliyordum.' şeklinde konuştu.

DİEGO LUGANO FENERBAHÇE'DEKİ İLK MAÇINI ANLATTI

Diego Lugano, Fenerbahçe'deki ilk zamanlarıyla ilgili olarak, 'Deplasmandaydık, çok iyi hatırlıyorum. İlk hatırladığım şey; şampiyonluk için olağanüstü bir baskı olduğuydu… Fenerbahçe’nin 100. yılından dolayı. İlk gün bana verilen mesaj, takımın şampiyon olması için getirildiğimdi. Takım, sezon sonu şampiyon olması için güçlendiriliyordu. O yüzden hemen yoğun bir baskı hissetmeye başladım. Buna hazır olduğumu düşünüyordum ama ilk maçlar kolay olmadı. Kulüpteki ortam da oldukça gergindi. Çünkü iyi bir sezon geçirmek ve şampiyon olmak gerekiyordu. Çünkü rakibimiz de 100. yılında şampiyon olmuştu. Üstelik ilk maçımızda deplasmanda, nispeten zayıf bir takıma kaybetmiştik. O gün burada oynamanın hiç de kolay olmayacağını anlamıştım.' ifadelerine yer verdi.

FENERBAHÇE'DEKİ İLK GOLLERİNİ ANLATTI

Diego Lugano Fenerbahçe'deki ilk golleriyle ilgili, 'Unutmak imkânsız… İlk kez Kadıköy’deydim. İnsanların coşkusunu hissettiğim ilk maçtı. Zaten baskı olacağını biliyorduk. Bu karşılaşmaya şampiyon olabilmek için çıktığımız ilk telafi maçı olarak bakıyorduk. Attığım goller antrenmanlarda çalışmamın ürünüydü. Alex’in kullandığı birçok serbest vuruş olmuştu. Tabii ki her antrenmanda bolca çalışırdık. Özellikle topa vurulduğu anda kimin nereye koşacağı konusunda. Bu iletişim her şeyi kolaylaştırıyor ve en iyi silahım olan fizik gücümü kullanmakta, bir başkasının yeteneğinden faydalanmak konusunda beni özgür kılıyordu. Aramızda hemen bir bağ oluşmuştu. Tabii ki ikimiz de zafere ulaşmak istiyorduk. O maç, bu grubun ileriki senelerde neler yapabileceğini gösteriyordu.' şeklinde konuştu.

DİEGO LUGANO FENERBAHÇE'DEN AYRILIK SÜRECİNİ ANLATTI

Diego Lugano, Fenerbahçe'den ayrılık süreciyle ilgili olarak, 'Söylediğim gibi, önceki sezon Avrupa biletini cebime koymuştum fakat tekrar şampiyon olabilmek için kalmıştım. 2011 yılında Avrupa’dan farklı teklifler aldım. Katar fonu tarafından satın alınan Paris Saint-Germain ve Premier Lig takımlarından. Nasıl ki Sao Paulo’da dört sene kaldım, şampiyonluklar kazandıktan sonra ayrıldım... Fenerbahçe’de de beş yıl kaldım, şampiyonluklar kazandım ve ayrılma zamanı gelmişti. Oyuncu için her zaman değişiklik motive edicidir. Daha doğrusu onu gelişmeye zorlar. O yüzden yeni bir zorluğu göğüsleme kararı almıştım. Burada beş yıl ve şampiyonluklardan sonra bıraktığım imajımla… Yaşımla beraber performansımın da düşmesini beklemektense zirvede ayrılmayı istedim. Kulüple yaşayabileceğim sorunlardan bağımsız olarak ayrılma kararımı vermiştim. Herhangi bir pişmanlık duymuyorum çünkü kazandığım başarıların ardından gönülden verdiğim bir karardı. Şampiyon olarak, iyi bir imaj bırakarak gitmek istiyordum. Zirvede ayrılmak istiyordum. Aksini düşünemezdim. İşte bu yüzden de bugün bile Fenerbahçe taraftarı beni böylesine büyük bir sevgiyle anıyor. Düşündüğüm ve yaptığım buydu.' ifadelerine yer verdi.

DİEGO LUGANO FENERBAHÇE'DEN EN SEVDİĞİ ARKADAŞLARINI ANLATTI

Lugona Fenerbahçe'den en sevdiği arkadaşları ile ilgili olarak, 'Kesinlikle Alex, Edu Dracena, Yobo. Diğer yandan Türk oyunculardan Gökhan Gönül, Önder Turacı, Selçuk, Semih… Çoğu arkadaşımla empati kurabiliyordum. Grup içerisinde çok sempatiktim. Saha içerisinde gördüğünüz o agresif hallerim yoktu.' açıklamalarına yer verdi.

DİEGO LUGONA SÜPER LİG'DEKİ EN İYİ 11'İNİ SAYDI

Diego Lugano Süper Lig'deki en iyi 11'i olarak; 'Volkan Demirel, Roberto Carlos, Servet Çetin, Egemen Korkmaz, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Arda Turan, Quaresma, Alex ve Burak Yılmaz' şeklinde verdi.

DİEGO LUGANO SON OLARAK FENERBAHÇE TARAFTARLARINA MESAJ VERDİ

Diego Lugano Fenerbahçe taraftarları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'Sanırım dünyadaki en iyi Fenerbahçe elçisi benim. Çünkü sürekli Fenerbahçe taraftarının tutkusundan bahsederim. Gerçekten bu hayatımın çarpıcı bir dönemini teşkil eder. Öyle çok şey yaşadım ki… Bazı şeyleri burada söylerim, bazılarını ise söyleyemem. Arkadaşlarımla, taraftarlarla paylaştığım şeyler var. Türkiye’de her şey o kadar yoğun ve güzeldi ki… Öylesine inanılmaz iniş ve çıkışlarım oldu ki… Fenerbahçe taraftarlarına karşı hislerim, bana verdikleri sevgi için içten bir müteşekkirlik olarak ifade edilebilir. Sanıyorum bu kadar çok sevgi almış biri olarak onlara borcumu asla ödeyemem. Her şey iyi gitti, goller attım, şampiyon olduk. Elimden geleni yaptım ama karşılığında aldığım sevgi, onlara verdiklerimden çok daha fazlasıydı. Umarım bu ilişki ilelebet sürer. Her zaman şunu söylerim: “Bunca şey için teşekkür, bu kadar azı için de özür dilerim.” şeklinde açıklamalarına son verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal