Eski CHP’li vekilden dikkat çeken iddia: 6’lı masa dağılıyor mu?

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş’tan 6’lı masa hakkında önemli bir iddia geldi. İddiaya göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş’ı ilk sıraya aldı. İşte haberin detayları...

28.10.2022-12:51 - (Son Güncelleme: 28.10.2022-12:51) Eski CHP’li vekilden dikkat çeken iddia: 6’lı masa dağılıyor mu?

TV100’de yayınlanan bir programa konuk olarak katılan Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, gündeme dair önemli açıklamalara yer verdi. 2023 seçimlerinde 6’lı masanın kimi aday göstereceği hakkında da önemli iddialarda bulunan Yarkadaş,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş’ı ilk sıraya aldığını öne sürdü. 

6’lı masa dağılıyor mu?

Programda konuşan Yarkadaş "İYİ Parti ile ilişkileri iyi olan, oradan bilgi de alabilen bir dostumla konuştum, 'Meral Hanım rotasını Mansur Yavaş'a çevirdi. Meral Hanım İmamoğlu ve Yavaş tartışmalarını epey bir süre izledi. Kendisine aday olması yönünde çok ciddi baskı var ama Meral Hanım bu tartışmalardan biraz da yıldı rotasını Mansur Yavaş'a çevirdi' dedi" ifadelerini kullandı.

6'lı Masa Barış Yarkadaş

CHP’den İYİ Parti’ye kaymalar görebiliriz

Yarkadaş "Sayın Akşener, CHP'nin son dönemdeki politikalarının kendilerine zarar verdiğini düşünüyor ve aradaki bariyeri kaldırdı. Meral Hanım CHP'nin hem küskünlerine hem de aktif görevde bulunan ve İYİ Parti ile siyaset yapabileceğini düşündüğü kişilere kapıları açtı. Önümüzdeki günlerde CHP'de aktif görevde olan bazı kişilerin İYİ Parti'ye katıldığını görebiliriz" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal