04.02.2022-16:17 (Son Güncelleme:04.02.2022-16:45)


1

Portekizli futbolcu Manuel Fernandes, Türkiye'de son olarak forma giydiği Kayserispor'da yaşadığı problemler, Süper Lig'de tekrar bir takıma geri dönüp dönmeyeceği, kendisine yapılan saldırı ve Beşiktaş ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.



2

Spor Toto Süper Lig'de son olarak Kayserispor'da forma giyen Manuel Fernandes, yaşadığı olaylar nedeniyle kadro dışı bırakılmasının ardından sözleşmesini karşılıklı olarak feshetmişti. Şu anda takımsız olarak serbest statüde yer alan ve bonservisini elinde bulunduran Portekizli yıldızın transferde bir sonraki durağının neresi olacağı, Kayserispor'da yaşadığı süreçte yaşananlar gibi bir çok konuda çarpıcı itiraflarda bulundu.



3

Manuel Fernandes : Beşiktaş’tan ayrılıp Rusya’ya gittiğimde eninde sonunda geri geleceğimi biliyordum. Türk kültürü ve Türk futbolu hakkındaki fikrim değişmedi. Geldiğimde oynamak için çok hazırdım fakat pek oynayamadım. Bu durumun en büyük sebeplerinden biri de Kayseri'de çok fazla farklı antrenörle çalışmam. Başlıca hedefim Türkiye'de oynamaya devam edebilmek. Umarım tekrardan oynamaya başlarım. Oynamak için yüzde 100 hazırım. Çünkü takımdan ayrı çalıştığım dönemde dahi kendimi hazır tuttum. Zaman zaman çift idman dahi yaptım.



4

Manuel Fernandes : O dönem neden kadro dışı kaldığını da anlatan tecrübeli oyuncu, "Başkan Yardımcısı gelip, Emrah Başsan ile tartıştığımı, bir takım arkadaşımla problem yaşadığımı hatta teknik direktöre bile saygısızlık yaptığımı söyledi ama bunlar söz konusu bile değildi. Emrah ile olan olay 10 Ekim'deydi ve o sahada kaldı. 12 Ekim günü Gençlerbirliği’ne karşı oynadım. Eğer ben gerçekten Emrah'a ve hocaya hakaret etsem diğer gün kadro dışı kalırdım, o maçta oynayamazdım. Bir dönem de benim sakatlandığımı söylediler. Ben oynamak istiyordum, raporlar da aksini söylemiyordu. 15 ayda sadece 1 kere sakatlık geçirdim. Ama onlar benim sakatlandığımı iddia ediyorlardı.



5

Manuel Fernandes : Ne kadar oynayacağım kondisyonuma bağlı. Bu biraz da vücudumun tüm karşılaşabileceği durumlara nasıl tepkiler vereceğine göre değişiyor. Net bir rakam veremem ama 2-3 yıl daha oynamayı umuyorum. En azından şu an için bir antrenör olmayı veya futbol ile bağlantılı başka bir şeyi planlamıyorum.



6

Manuel Fernandes : Portekiz'den benim için anlam ifade etmeyen bir teklif geldi ve kabul etmedim. Ama Başkan ve Başkan Yardımcısı açıkçası bu durumdan memnun değildi. 28 Ocak'ta takımdan ayrı çalışıyordum yine. Öğleden sonra takımdan ayrı çalıştım ve Başkan yardımcısı şöförümü arayıp ne yaptığımı, antrenmandan sonra nereye gideceğimizi sordu. Eve gideceğimizi söyledik. Eve giderken olanlar oldu. Eve 5 dakikalık bir yolumuz kalmıştı. Bize karşı gelen beyaz bir araba vardı ve önümüze kırdı. Ben trafik var sandım. 3 kişi arabadan indi ve direkt bana doğru geldi, kapıyı açtı. Onlardan biri beni yumruklamaya çalıştı. Bu olayı gören şahitler de vardı. Beni hırpalamaya çalıştılar ve arabadan inmeye çalıştım ama kapıyı kapatıp arabalarına binip gittiler.



7

Manuel Fernandes : Beşiktaş geçen sezonu büyük başarılarla bitirdi. Bu sezon beklenildiği gibi gitmiyor. Yoğun fikstür ve sakatlıklar da etkili oldu. Yükseliş ve düşüşler doğaldır. Umarım sezonun bu bölümünde gelişim gösterebilirler. Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra sıkı bir taraftarları oldum. Onları 'En iyi' diye adlandırıyorum.



8

35 yaşındaki Manuel Fernandes, son olarak forma giydiği Kayserispor'da 16 karşılaşmada forma giymiş ve bu karşılaşmalarda sadece 1 asistlik bir katkı sağlamıştı. Ayrıca Manuel Fernandes, Türkiye'de geçirdiği ilk dönemde 2011-2012 sezonunda 2 milyon euroluk bonservis ücreti karşılığında İspanyol ekibi Valencia'dan transfer olmuştu. Siyah beyazlı formayla 112 karşılaşmada süre alırken bu mücadelerde 20 gol ve 41 asistlik bir katkı sağlamayı başarmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR