Eşine Sağlığındayken ‘Evlenmeyeceğim’ Sözü Verdi! Sözünü Tutmak İçin Bilemecilik Yapıyor

Elazığ’da yaşayan Hasan Gündüz, 18 yıl önce hasta eşine evlenmeyeceğine dair söz verdi. 2004’teeşini kaybeden Gündüz, zamanını geçirmek için ilerlemiş yaşına rağmen bilemecilik işi ile uğraşıyor.

07.12.2021-17:57 - (Son Güncelleme: 07.12.2021-17:57) Eşine Sağlığındayken ‘Evlenmeyeceğim’ Sözü Verdi! Sözünü Tutmak İçin Bilemecilik Yapıyor

85 yaşındaki Hasan Gündüz, uzun yıllar önce eşine verdiği sözü tutmak için açtığı iş yerinde bilemecilik yapıyor. Karayollarından emekli 6 çocuk babası Hasan Gündüz, 2004 yılında yaşamını yitiren eşi Saadet Gündüz'e sağlığında 'evlenmeyeceğim' diye söz verdi. Gündüz, eşine verdiği sözü tutmak için yok olmaya yüz tutan mesleğini sürdürmeye devam ediyor. 

Eşine, kendisinden sonra evlenmeyeceği sözü verdiğini ifade eden Hasan Gündüz, ‘Arkadaşlar hanım rahatsız ölürse sen evlenir misin diye sordular. Yok, evlenmem dedim. Evlenirsin diye ısrar etikleri zaman vallahi evlenmem diyerek söz verdim. Zaman geçti hanım rahmetli olunca da ben çocuklarıma dedim ki bana kimse evlenme için bir teklif getirmesin. Ben evlenmeyeceğim böyle, bu şekilde hayatım geçecek. Onlarda kabul ettiler’ dedi. 


VAKTİMİZ GEÇİYOR ÖMRÜMÜZ DE GEÇİYOR

Karayollarından emekli olan 85 yaşında Hasan Gündüz, emekli olduktan sonra bu işi yapmaya başladığını dile getiren Gündüz, ‘Emekli olunca bu işler üzerine bir dükkan açtım. O zamandan beri devam ediyorum. Ailem göçtükten sonra yalnız başıma kaldım. Rahmetliye de söz vermiştim evlenmeyeceğim diye, evlenmedim. Allah’a çok şükür sıhhatim yerinde iyiyim. Testere bileme işi yapıyorum, bileme üzerine uğraşıyorum. Kızım benim evime yakın. Akşamları gidip orda yemeğimi yiyorum. Çay içip biraz vakit geçirdikten sonra gelip evime uyuyorum. İş yerim burası, sabah erkenden buraya geliyorum. Burada bir iş varsa onunla uğraşıyorum. O şekilde vaktimiz geçiyor, ömrümüz de geçiyor. Emekli olduktan sonra bileme işini 2 bin senesinde belediye dükkanlarında başladım. Sonra dükkanlarımız yandıktan sonra bu dükkana geldim. Aşağı yukarı 18 senedir de bu dükkanda yapıyorum. Vaktim burada geçiyor. Dükkan küçük bir yer. Hanım evin güllü derler.  Hanım evde olmayınca ne olacak mecbur böyle geçip gidecek ömrümüz. Allah’a şükürler olsun ki sıhhatim yerinde, canım sağ o bakımdan çok şanslıyım’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal