30.12.2020-16:21 (Son Güncelleme:07.05.2024-04:54)


1

Hakimin FETÖ’cü kadına yönelttiği iki senedir eşin yok, sen nasıl hamile kaldın? sorusuna yanıt hayrete düşürdü. Tutuksuz yargılanmak için hamile kaldığı öne sürülen FETÖ sanığı kadının ilk mahkemeden bir hafta önce adliyeye giderek zanlı yakını gibi FETÖ mahkemelerine girip kendi mahkemesinden önce bilgi topladığı öğrenildi. Rümeysa T. mahkemede hamile olduğunu söyleyerek tutuksuz yargılanmayı talep etti.



2

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY tahkikatı çerçevesinde yapılan incelemeler sonucunda örgüt ile ilişkisi olduğu belirlenen ve kendilerine dava açılan karı koca Metin T. ve Rümeysa T. mahkemesinde tuhaf bir olay yaşandı.



3

Eşi Metin T. iki seneye yakın bir zamandır kaçak olan Rümeysa T. mahkemeye hamile katıldı. Bebeğin babasını soran hakime de ''Bebeğim kocam Metin, bir gece ansızın geldi'' yanıtını verdi. Mahkemenin akabinde koca Metin T. Bursa emniyeti aracılığıyla yakalanırken Rümeysa T. de firar etti.



4

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye başlatılan soruşturmalar çerçevesinde Metin T, karısı Rümeysa T. ile kız kardeşi Gülnur T.’nin örgüt ile ilişkili oldukları belirlenerek haklarında Bursa ikinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Silahlı terör örgütüne üye olma, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’ kabahatlerinden dava açıldı. Kendileri ile ilgili tahkikatı öğrenen Metin T. hemen hemen iki yıl boyunca yakalanmamak için kaçak yaşadı. Bu sırada meseleyle alakalı mahkemeler görülmeye başlandı ve Gülnur T. ve Rümeysa T. mahkemelere katıldı.



5

Rümeysa T. mahkemeye çıkmadan önce hemen hemen bir hafta boyunca her gün Bursa Adliyesi’ne giderek ikinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan FETÖ davalarına zanlı yakınlarıymış gibi katılarak, duruşmaların nasıl ilerlediğiyle alakalı görüş sahibi oldu.



6

Akabinde kendi mahkemesi için adliyeye giden Rümeysa T. mahkemede hamile olduğunu dile getirdi. Zanlının bu itirafı akabinde hakim, ''Eşin 2 yıldır firariyken sen nasıl hamile kalabiliyorsun, eşinle görüşüyor musun'' dedi. Rümeysa T. hakimin bu sorusuna ‘Bebeğin babası eşim, bir gece ansızın geldi’ şeklinde yanıt verdi.



7

Rümeysa T. ilk mahkemenin akabinde hamile olduğu sebebiyle tutuksuz yargılanmayı sürdürürken kocası Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla baskın operasyonunda yakalandı.



8

Meseleyle alakalı görülen davanın son mahkemesinde iki sene sonra yakalanan Metin T. tutuklu olarak hazır halde bulunurken Rümeysa T’nin mahkemeye katılmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr