Eşek Sütü Faydaları

Yenidoğan bebeklerin gelişimi için son derece önemli olan anne sütü, çocuğun bağışıklık sistemini güçlendirerek gelecekte karşılaşacağı muhtemel hastalıkların engellenmesini sağlar. Peki, emzirme döneminde sütü yeterli olmayan anneler bu açığı nasıl kapatabilir? Detaylar haberimizde...

05.08.2020-16:47 - (Son Güncelleme: 05.08.2020-16:45) Eşek Sütü Faydaları

Besin değeri açısından anne sütü ile yakın olan eşek sütü, son derece faydalıdır. Beslenmesini anne sütü ile devam ettiremeyen çocuklar, işlenmiş mamalar ile yeteri kadar gelişim gösteremezler. Çünkü gelişim sürecinde olan çocuklar doğal ürünlerle beslenmelidir. Eşek sütü de gelişim sürecinde olan çocukların tüketebilecekleri doğal bir besindir.

EŞEK SÜTÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

Çocukların gelişim sürecinde önemli bir yere sahip olan eşek sütünün merak edilen faydalarını sizin için bir araya getirdik. Besin değeri bakımından anne sütü ile eşdeğer olan eşek sütü, doğumdan 2 ay sonra bebeğe verilebilir. İşte şifa kaynağı olan eşek sütünün merak edilen faydaları:

Boğmaca, bronşit, astım gibi hastalıkların neden olduğu öksürük probleminin giderilmesini sağlar. Özellikle Ayurveda olarak bilinen geleneksel Hint tıbbında kullanılır.

Kansere karşı son derece etkili olan eşek sütü, kanser hücrelerinin vücutta yayılmasını engeller. Özellikle cilt, karaciğer, kolon ve mide kanserine karşı etkilidir.

İçeriğinde bulunan faydalı bakteriler kilo vermeyi kolaylaştırır. Hızlı bir şekilde vücutta yayılım gösteren enerjinin ortaya çıkmasını sağlayan bu bakteriler, özellikle bölgesel yağlanma probleminin engellenmesini sağlar.

Eşek sütü, içeriğinde bulunan yüksek miktardaki kalsiyum sayesinde kemik erimesi probleminin önüne geçer. Aynı zamanda içeriğindeki mineraller kemiklerin güçlenmesini sağlar.

Bir tür deri hastalığı olan vitiligo, ciltte görülen pigment kaybından dolayı beyaz lekeler oluşmasına yol açar. Vücudun herhangi bir bölgesinin etkilenmesine neden olan bu hastalık, eşek sütü ile engellenebilir.

EŞEK SÜTÜ SABUNU FAYDALARI

Bol miktarda A, B1, B2, C ve E vitamini içeren eşek sütü, sağlık ve güzellik alanında sık kullanılıyor. Eşek sütü ile yapılan sabunun cilde olan faydaları ise herkesi şaşırtıyor. İşte eşek sütü sabunu faydaları...

  • Cilt lekeleri ve cildin belirli bölgelerinde görülen kararmaların giderilmesini sağlıyor.
  • Sivilce, akne ve siyah noktaların kurtulmasını sağlıyor.
  • Cildin gençleşmesini sağlayarak kırışıklıkları gideriyor.
  • Sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarını tedavi ediyor.
  • Cildin nem oranını dengeler.
  • Gözeneklerin hava almasında etkilidir.
  • Cilde parlaklık kazandırır.
  • Ciltteki ölü derilerin giderilmesini sağlar.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal