Esad Güçleri İdlib'e Saldırdı: 6 Sivil Öldü

Esad rejimi güçleri, İdlib'de sivil yerleşimlere saldırdı. Saldırıda, 2'si çocuk, 3'ü kadın 6 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

18.07.2021-11:23 - (Son Güncelleme: 18.07.2021-11:23) Esad Güçleri İdlib'e Saldırdı: 6 Sivil Öldü

Esed rejimi güçleri, bu sefer de İdlib'in güneydoğusunda bulunan İhsim köyünü hedef aldı. Saldırıda en az 6 sivil öldü, çok sayıda sivil yaralandı. Ölenlerden 3’ünün kadın, 2’sinin de çocuk olduğu bilgisi paylaşıldı.

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN EDİŞE EDİLİYOR

Olay yerinde sivil savunma ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bununla beraber ölü sayısının da artmasından endişe ediliyor.

Dün gün içersinde rejim güçlerinin Sirce köyünde yaptığı saldırılarda da 3'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Türkiye, Rusya ve İran arasında 4-5 Mayıs 2017'de yapılan Astana toplantısında, İdlib ve komşu illerin bazı yerlerinde, Humus ilinin kuzeyi, başkent Şam'daki Doğu Guta ile ülkenin güney bölgeleri olmak üzere 4 "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturuldu.

Ancak rejim ve İran destekli teröristler, Rusya'nın hava desteği ile 4 bölgeden 3'ünü ele geçirip İdlib'e yöneldi. Türkiye, Eylül 2018'de Rusya ile ateşkesi kuvvetlendirmek için Soçi'de ek mutabakata vardı.

Rusya ve rejim güçleri, Mayıs 2019'da tüm bölgeyi ele geçirmek için operasyonlara başladı ve İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki birçok yerleşimi ise ele geçirdi.

Son olarak 5 Mart 2020'de Rusya'nın başkenti Moskova'da, Türkiye ve Rusya arasında yeni bir mutabakata varıldı.

2 MİLYON SİVİL GÖÇ ETTİ

Rejim güçlerinin bazı zamanlarda ihlal ettiği ateşkes büyük ölçüde korunuyor. 2017-2020 döneminde yaklaşık 2 milyon sivil, Rusya ve rejim güçlerinin saldırıları esnasında Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal