Almanya'da son 200 Yılın En Büyük Sel Felaketini Yaşadı

Almanya, son 200 yılın en büyük sel felaketini yaşıyor. Yollar su altında kaldı, çok sayıda ev yerle bir oldu. Ölü sayısı 143'e çıktı. 670'den fazla kişi yaralandı. Ekipler hala kayıplara ulaşmaya çalışıyor.

18.07.2021-10:44 - (Son Güncelleme: 18.07.2021-10:44) Almanya'da son 200 Yılın En Büyük Sel Felaketini Yaşadı

Almanya'da sel felaketi yaşandı. Araçlar metrelerce sürüklendi, köprüler yıkıldı, araçlar söküldü, otoyolları ise su bastı.

Son 200 yılda en büyük sel felaketinin meydana geldiği Almanya'da felaketin bilançosu gün geçtikçe artıyor.

Sel, Kuzey Ren-Vestfelya ve Renanya Palatina eyaletlerini vurdu. Bölgede hala onlarca araç su altında. Ekipler, sismik araştırma ile kayıpları arama çalışmalarına devam ediyor.

Felakette can kaybı 143'e çıktı, 670'ten fazla kişi ise yaralandı. Kayıp yüzlerce kişiye ise ulaşılmaya çalışılıyor.

AFET BÖLGESİNDEKİ ÇAMUR VE ÇAKILLAR EKİPLERİ ZORLUK ÇIKARIYOR

Güvenlik güçlerinin de aralarında olduğu yaklaşık 22 bin kişi arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Ancak sel suları ekipleri de son derece zorluyor. Sel sularını taşıdığı çamur ve çakıllara saplanan itfaiye ekipleri müdahalede zorluk yaşıyor.

Alman ordusuna bağlı binden fazla asker felaketin yaşandığı eyaletlerde görev yapıyor. Hem arama kurtarma çalışmalarına destek oluyor, hem de bölgedeki yaraların sarılması için çabalıyor. 23 bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER SEL BÖLGESİNE 

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde sel alan Erfstadt kentini ziyaret etti. Steinmeier, Kuzyey-Ren Vestflaya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet ile önce afet bölgesinde incelemeler yaptı ardından mağdurlarla ve arama- kurtarma ekipleriyle konuştu.

Kriz masasından da bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Steinmeier, "Bu yıkıcı sel felaketine ilişkin günlük aldığımız haberler hayal gücümüzü aşıyor" dedi.

İnsanların çaresizliğinin ve arama-kurtarma ekiplerinin yorgunluğunun yüzlerinden okunduğunu söyleyen Steinmeier, “Her şeyini kaybeden insanları gördük" açıklamalarında bulundu.

MERKEL YARIN İNCELEMELER YAPACAK

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Rheinland-Pfalz eyaletindeki afet bölgesini ziyaret edecek. Merkel, dün iki eyaletin kriz merkezleri ile görüşerek bilgi almıştı.

Tablonun daha da artmasından tedirgin olan Başbakan Merkel "Henüz daha en kötüsünü yaşamadık" demişti.

BİNLERCE EVE ELEKTİRİK VERİLMİYOR

Sel nedeni ile bazı tesisler ve enerji nakil hatları ağır hasar aldı.

100 binden fazla kişiye elektrik verilemiyor. Zararın boyutunun milyonlarca euroyu bulabileceği belirtiliyor. Bazı yerlerde su ve doğal gaz tedarikinde sıkıntı yaşanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal