Erzurum Ayvalı Barajı'nın Suları Çekildi! Evler Gün Yüzüne Çıktı

Erzurum’da bulunan Ayvalı Barajı'nda su seviyesi son zamanların en düşük seviyesini yaşıyor. Bununla beraber su altındaki evler gün yüzüne çıkmaya başladı.

04.06.2021-13:38 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-13:38) Erzurum Ayvalı Barajı'nın Suları Çekildi! Evler Gün Yüzüne Çıktı

Erzurum'da ilkbahar mevsimlerinde yağması düşünülen yağış gerçekleşmeyince kuruluk meydana geldi. Hem Erzurum’da hem de çevre illerde yer alan çok fazla nehir ve göl kurudu. Buna bağlı olarak barajlardaki su seviyelerinde de ciddi oranda bir düşüş meydana geldi. 

AYVALI BARAJI'NDA SU SEVİYESİ YÜZDE 66,28'E İNDİ 

Su seviyesi çok fazla azalan barajlardan birisi, Oltu ilçesindeki Oltu Çayı üzerine 2011 senesinde inşa edilen, şehrin ikinci büyük enerji santraline olan Ayvalı Barajı oldu. Yaşanan kuraklık sebebiyle Ayvalı Barajı'nda su seviyesi yüzde 66,28'e geriye geldi. 

KURAKLIK YAŞANINCA EVLER ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI 

Kuraklığın meydana gelmesinin ardından su altında kalan, Ormanağzu köyü Sevker Mahallesi'ndeki evler ortaya çıktı. Söz konusu olayla ilgili konuşan yetkililer, barajın önceki senenin aynı döneminde doluluk oranını yüzde 90,42 olarak belirmişti. 

‘ORTADA SU KALMAMIŞ’ 

Evlerin gün yüzüne çıkıp kuraklığın yaşandığı bölgeyi fotoğraflamak isteyen gazeteci Öztürk Akkök, bu durumun daha da kötüye gideceğinden endişe duyduğunu belirterek ‘Yol bitti diye bir deyim vardır. Şimdi burada da su bitmiş. Burası bir baraj. Akan suyu depolamak amacıyla yapılmış, ama şimdi bakıyorsunuz ortada su kalmamış. İnanılır gibi değil. Asıl işin vahim tarafı Erzurum'da yazın başlangıcındayız. Hazirana yeni girdik’ ifadelerini kullandı. 

METRELERCE SU VARDI 

Geçmiş dönemlerde burada metrelerce su olduğunu öne süren Akkök, ‘Önümüzde daha temmuz, ağustos, eylül var ve su yok. Suyun altındaki evler gün yüzüne çıkmış. Kayalardaki izlere bakılırsa burada kısa bir süre öncesine kadar 8 -10 metre yüksekliğinde su varmış’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal