Türkiye'nin Gözü Kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklayacağı Müjdede!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon kanalında 4 Haziran 2021'de Zonguldak'ta bir müjde vereceğini söylemişti. Tüm gözler bugün açıklanacak müjdeli haberde.

04.06.2021-12:17 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-14:11) Türkiye'nin Gözü Kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklayacağı Müjdede!

Geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında 4 Haziran tarihinde Zonguldak'ta bir müjde vereceğini söylemişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

Türkiye'nin gözü kulağı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak'ta açıklayacağı müjde de...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, petrol ve doğalgaz aramalarına dair olarak bir 'müjde' açıklayacağını katıldığı canlı yayında ifade ederek, ''Cuma günü Zonguldak'ta bir müjde açıklayacağız. Zonguldak'ta Uzun Mehmet Camii'nin açılışını yapacağız. Oradan da Kanuni sondaj gemimizle bağlantımızı kuracağız. Oradan açıklamamızı yapacağız'' diye konuşmuştu. 

SAAT 15'TE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşın yurdun dört bir tarafından merakla beklenen açıklamasını Zonguldak'ta saat 15:00 sularında yapması tahmin ediliyor.

BLOOMBERG: YENİ BİR DOĞALGAZ REZERVİ KEŞFEDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjde için ABD'li Bloomberg gazetesine konuşan kaynaklar, Türkiye'nin Karadeniz'de yeni doğalgaz keşfettiğini ve bunun yakın zamanda açıklanmasının beklendiği haberini yayınladı.

Son verilere göre kaynaklar, Karadeniz'in Kuzey Sakarya Sahası'nda bulunmakta olan Amasra-1 arama kuyusunda önemli miktarda yeni doğalgaz keşfedildiğini ifade etti.

Bloomberg'in yayınladığı haberine göre, bölgede bulunmakta olan toplam gaz miktarını tespit edecek bağımsız bir denetimin yetkilendirilmediği ifade etti.

Yetkililer ise devlet petrol işletmesi TPAO'nun doğalgazı kendi çıkaracaklarını ve bunun için dış finansa ihtiyacı olmadığını açıklamasında ifade etti.

AMASRA-1 KUYUSUNDAN ÇIKARILAN DOĞAL GAZ MİKTARINI AÇIKLAYACAK

Filyos Limanı açılışında Karadeniz'deki yeni doğal gaz keşfine dair müjdeyi kamuoyu ile bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paylaşması bekleniyor. 

Geçtiğimiz senelerde Karadeniz'deki Sakarya gaz sahasında yer alan Tuna- 1 kuyusunda 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfiyle denizlerdeki senenin en büyük hidrokarbon keşfine imza atan Fatih Sondaj Gemisi, Türkiye'ye yeni bir gurur daha yaşatacağı bekleniyor.

Nisan ayı başında yeni görev yeri olan Amasra-1 kuyusuna uğurlanan Fatih'in burada yapılan sondajda da doğal gaz tespit ettiği bildirilmişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaç milyar metreküp doğal gaz keşfedildiğine dair müjdeyi bugün Zonguldak Filyos'tan bütün dünyaya duyuracak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal