Erzincan'da Meydana Gelen Sel, Tren Seferlerini İptal Etti

Barajların taşması sonucu su baskınlarının meydana geldiği ve heyelanın yaşandığı Erzincan'da tren seferleri iptal edildi.

04.05.2019-15:58 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-15:57)

Barajların taşması dolayısıyla su baskınlarının meydana geldiği ve heyelanın olduğu Erzincan'da tren seferleri iptal edildi. Pek çok evin sular altında kaldığı sel felaketi İHA ekiplerince havadan görüntülendi.

Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki Tanyeri Jandarma Komutanlığı ekipleri gerçekleştirdikleri devriye esnasında Erzincan-Erzurum arasındaki tren hattının Üzümlü ilçesine bağlı Bağlar köyü bölgesinde, son zamanlarda yağışlar nedeni ile su seviyesi yükselen Karasu Nehri'nin rayların altındaki toprağın kaymasına neden olduğunu fark etti.

TREN SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ  

Toprak kaymasının tren hattının altına döşenen ve hattı yan etkilere karşı ekseninde tutup raylara dik yönde belirli aralıklarla döşenen parçalardan meydana gelen "travers" tabir edilen alana kadar geldiğini gören jandarma, tren seferleri açısından tehdit oluşmaması için durumu Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yetkililerine iletti. Bölgeye gelen TCDD'ye bağlı Mercan Yol Bakım Şefliği görevlileri tarafından gerçekleştirilen kontroller sonucunda tren seferleri, herhangi bir risk oluşmaması için çift yönlü ulaşıma kapatıldı.

Tren hattaki hasarın Erzincan Devlet Demiryolları Trafik Kontrollüğü ekipleri tarafından giderilmesinden sonra seferlerinin tekrar başlayacağı ifade edildi.

Erzincan'da Karasu Nehri'nin taşması neticesinde Erzincan-Erzurum karayolu üzerindeki tarım arazileri ve pek çok sayıda evde su altında kaldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal