Erzincan Anagold Madencilik kimin, sahibi kim? Erzincan Anagold Madencilik faaliyetleri neden durduruldu?

Erzincan altın madeninde yaşanan siyanür çevre felaketinden sonra, altın madenine dair yapılan araştırmalar arttı. Peki, Erzincan Anagold Madencilik kimindir, sahibi kim? İşte konuyla ilgili merak edilenler...

28.06.2022-11:26 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-11:26) Erzincan Anagold Madencilik kimin, sahibi kim? Erzincan Anagold Madencilik faaliyetleri neden durduruldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erzincan İliç'te yer alan altın madeni işletmesinin çalışmalarını Yığın Liç sahasında meydana gelen boru hatlarındaki arızadan sonra ortaya çıkan çevre kirliliğinden dolayı durdurma kararı aldı. Bakanlığın kararı sonrasında altın madeni işletmesinin sahibine dair detaylar merak edildi.

Erzincan altın madeni kimin?

Erzincan İliç'te Çöpler Altın Madeni işletmeciliğini yapan Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş, maden alanında siyanür sızıntısı olduğu bilgisini onayladı.

Şirkete ait internet sayfasında yer alan bilgilerde, Anagold Madencilik'in 2000'de merkezi ABD'de olan SSR Mining'le Lidya Madencilik ortaklığından kurulduğu ve İliç bölgesinde ki çalışmalarını 2009 yılından bu yana sürdürdüğü belirtiliyor.

 erzincan anagold madencilik

Çalışmalar hala sürüyor

Yapılan açıklamada çalışmalarla ilgili, : "İşletmenin solüsyon boru hatlarında 21.06.2022'de meydana gelen arızanın sonucunda oluşan Çevre Kanunu’na istinaden Bakanlığa bağlı Çevre Denetim Ekipleri bölgeye sevk edilmiş ve 'en üst sınır' olan 16 Milyon 441 Bin TL idari para cezası uygulanmıştır. Gereken adli soruşturmanın yapılması adına Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunulmuştur. Bakanlık gözetiminde gerçekleştirilen acil müdahale sonrasında temizleme çalışmalarının yeterli olup olmadığının tespit edilmesi amacı ile Çevre Laboratuvarı tarafından alınan 27 tane numunenin analizleri sürdürülüyor" bilgisi verildi.

Çalışmalar sonlanana kadar faaliyet durdurulacak

Bu gibi olayların tekrar edilmemesi amacı ile çalışmaların tamamlanmış olduğu Bakanlık denetim ekipleri tarafından tespit edilene dek faaliyet izni verilmeyecektir.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal