Ersun Yanal'dan Fenerbahçe'nin kalecisi Altay Bayındır hakkında övgü dolu sözler geldi!

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Ersun Yanal, sarı lacivertlilerin kalecisi Altay Bayındır hakkında övgü dolu açıklamalar yaptı.

19.03.2022-12:35 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-12:35)

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, toplu imza töreninde dönemin Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'a, Altay Bayındır için teşekkürlerini iletmişti. Tecrübeli teknik direktörü Altay Bayındır'a ilişkin Akşam gazetesine açıklamalar yaptı. Ersun Yanal'In eski öğrencisi hakkında yaptığı açıklamalar ise büyük yankı uyandırdı.

Yıldız kaleciyi öve öve bitirmedi

Ersun Yanal, Altay Bayındır ile ilgili olarak, 'Yeteneğiniz sayesinde her yaşta Fenerbahçe'ye transfer olabilirsiniz. Yetenek sizi bir yere getirir ancak kalıcı olmanızı sağlamaz. Bunun için güçlü mental yapıya, baskı altında doğru karar vermeye, omuzlarınızdaki yükü kaldırmaya ve her ortamda güçlü olmaya ihtiyacınız vardır.'

'Altay'ı iki yıl takip ettim, Ankaragücü'nde daha önce çalıştığım için sürekli bilgi aldım. 19 yaşında bir kaleci, Fenerbahçe kalesini koruyabilir mi? Evet korur. Casillas, 18'inde Real Madrid'in kalesine geçebiliyorsa, Altay neden geçmesin? İkisi bu anlamda çok benziyor.'

Ersun Yanal'ın Altay Bayındır sözleri gündem oldu.

'Baskının olmadığı ortamlarda büyüyen çocukların bir anda 50 bin kişinin önüne dik çıkmasını sağlayacak hazırlığı yapmanız gerekir. Altay, bu mental hazırlığı yaparak geldi.' şeklinde açıklamalarına son verdi. Teknik adamın yaptığı açıklamalar ise büyük yankı uyandırdı.

Milli kalecinin kariyeri

Altay Bayındır Bursaspor altyapısında başladığı kariyerine Arabayatağı altyapısında devam etti. Ardından Bursa yol altyapısına gitti. Ardından ise Ankaragücü'ne transfer oldu. Ankaragücü sonrası ise durağu Fenerbahçe oldu. Futbolcu Fenerbahçe'de gösterdiği başarılı performansla A Milli Takım'a çağrıldı.  Futbolcu Fenerbahçe'de gösterdiği başarılı performansla A Milli Takım'a çağrıldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal