Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasının kapanışında Beşiktaş evinde oynadığı derbi mücadelesinde Galatasaray'a karşı geriden gelerek kazanmayı başardı.
Karşılaşmanın ilk yarısında Galatasaray'ın Alexandru Cicaldau ile bulduğu gole ilk yarının son anlarına doğru Cyle Larin'in golüyle cevap veren Beşiktaş devre arasında 1-1'lik beraberlikle girmeyi başardı. İkinci yarıda ise baskılı oyununu sürdüren Beşiktaş tekrardan Kanadalı golcüsü Cyle Larin'in sahneye çıkması ile birlikte skoru 2-1'e getirirken karşılaşmanın son anlarına doğru Galatasaray'ın kazandığı penaltı atışında topun başına geçen Mostafa Mohamed'e Beşiktaş'ın genç kalecisi Ersin Destanoğlu izin vermedi ve derbi Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sonuçlandı.
Beşiktaş'a Galatasaray derbisinin son anlarında Mostafa Mohamed'in kullandığı penaltıda yaptığı kurtarışla galibiyeti getiren genç kaleci Ersin Destanoğlu, derbi galibiyetinin ardından yapmış olduğu açıklamalarda ;
A Milli Takım'dan davet geldiğinde elimden geleni yaparım. Şu an Ümit Milli Takım'da oynuyorum, zaman geçtikçe daha iyiye gidiyoruz, iyi bir jenerasyonumuz var. Daha yaşım 20.
Mohamed'in penaltılarını izlemiştim, çok penaltı atan bir forvet. Topu alınca hislerim belliydi. Oraya atlayacaktım. Son ana kadar bekledim, sonra kurtardım. Beraberlik olacaktı, önemliydi bizim için. Penaltıyı kurtardıktan sonra tribünler yıkılacak gibi bir sevinç vardı.
Her pozisyonu, penaltı, duran top, korner... Analiz hocalarımız bize gösteriyorlar. Geçen hafta da duran toplardan gol yedik. Bugün nasıl sert savunma yapılacağını gösterdik, her anlamda daha iyi olacağız.