Ermenistan’dan Türkiye ile normalleşme adımı: Bizim için en önemli faktördür

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye diyalogların daha aktif hale geldiğini ifade ederek, "Diplomatik ilişkilerin kurulması konusunda şu ana kadar bir başarı elde edilemese de daha önce böyle bir aktif diyalog yoktu. Ancak Ermenistan'ın Türkiye ile ilişkilerinin normalleşmesi, Ermenistan açısından en önemli faktördür' dedi.

19.11.2023-10:35 - (Son Güncelleme: 19.11.2023-10:35)

Ermenistan'ın Türkiye ile aktif bir diyalog içerisinde olduğunu söyleyen Ermenistan Başbakanı Paşinyan, 'Diplomatik ilişkilerin kurulması konusunda şu ana kadar bir başarı elde edilemese de daha önce böyle bir aktif diyalog yoktu. Ancak Ermenistan'ın Türkiye ile ilişkilerinin normalleşmesi, Ermenistan açısından en önemli faktördür' dedi.

Ermenistan'ın başkent Erivan, ilk kez AGİT Parlamenter Asamblesi oturumuna ev sahipliği yapıyor. Oturumun kapanış konuşmasını gerçekleştiren Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Paşinyan Erdoğan

Türkiye ile aktif bir diyalog yürütüyoruz

Star Gazetesi’nin haberine göre; Ermenistan'ın Türkiye ile aktif bir diyalog içerisinde olduğunu söyleyen Paşinyan, "Diplomatik ilişkilerin kurulması konusunda şu ana kadar bir başarı elde edilemese de daha önce böyle bir aktif diyalog yoktu. Ancak Ermenistan'ın Türkiye ile ilişkilerinin normalleşmesi, Ermenistan açısından en önemli faktördür" dedi.

Ermenistan-Türkiye sınırının üçüncü ülke vatandaşlarına ve diplomatik pasaport sahiplerine açılması konusunun yakın gelecekte olumlu bir şekilde çözülmesini umduğunu ifade etti.

Paşinyan, "Bu çok sembolik bir adım olacak. Güney Kafkasya'yı dünyaya müjde veren bir bölge haline getirmeyi umuyoruz ve ben ülke olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu üstlenmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Ermenistan Devlet Gelir Komitesi Başkanı Rustam Badasyan, bu hafta başı yaptığı konuşmada Ermenistan-Türkiye sınırındaki Margara kontrol noktası inşaatının önümüzdeki hafta tamamlanacağını söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal