Ermenistan'da ortalık savaş alanına döndü! Paşinyan karşıtı gösterilerde gerilim artıyor

Ermenistan'da Dağlık Karabağ savaşının ardından başlayan sokak hareketlerinde, hükümet binasına ve Nikol Paşinyan'ın evine girmek isteyen gruba polis sert bir müdahalede bulundu. İşte haberin detayları...

05.06.2022-09:20 - (Son Güncelleme: 05.06.2022-09:20) Ermenistan'da ortalık savaş alanına döndü! Paşinyan karşıtı gösterilerde gerilim artıyor

Ermenistan'da siyasi kaos bir türlü son bulmuyor. Dağlık Karabağ savaşında net bir mağlubiyet yaşayan Ermenistan'da bu yenilginin faturası Başbakan Nikol Paşinyan'a kesildi. Söz konusu savaşın hemen sonrasında başlayan muhalif hareket darbe girişimine ve sokak olaylarına dönüştü. Paşinyan'ın erken seçime giderek bir kez daha seçilmesinin ardından olaylar sürmeye devam ediyor. Mayıs ayı başından itibaren de şiddetin ve gerilimin tırmandığı olaylar kapsamında 30 Mayıs'ta hükümet binası göstericiler tarafından basılmak istendi. 


Paşinyan karşıtı sloganlar atıldı 

Polisin sert müdahalede bulunduğu olayda 100'den fazla gösterici gözaltına alındı. Paşinyan'ın bir kez daha seçilmesinin ardından Azerbaycan ve Türkiye ile yeni bir sayfa açma girişimi ve sürdürdüğü müzakere sürecini eleştiren muhalif grup dün yine polisle çatıştı. İHA'nın aktarmış olduğu habere ilişkin Paşinyan karşıtları akşam saatleri içerisinde başkent Erivan'daki Fransız Meydanı'nda toplandı. 

Göstericiler yürüyüşleri esnasında Paşinyan karşıtı sloganlar attı. Yürüyüş esnasında Ermeni polisinin müdahalesi olmazken, kalabalığın hükümet binasına yaklaşma girişimiyle polis harekete geçti. 


Polis göstericilere sert müdahalede bulundu 

Adeta etten duvar örerek protestocuların geçişini engelleyen polis, göstericilerin geri adım atmaması için sert müdahale etmeye başladı. Meydandaki göstericileri coplayarak uzaklaştırmaya çalışan polisler, bazı kişileri yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal