Ermenistan Cepheye 2. Dünya Savaşı Gazilerini Gönderdi

Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ gerilimi devam ederken, Ermenistan cephe hattına 2. Dünya Savaşı gazilerini göndermeye başladı.

19.10.2020-12:42 - (Son Güncelleme: 19.10.2020-13:30) Ermenistan Cepheye 2. Dünya Savaşı Gazilerini Gönderdi

Azerbaycan ile yaşanan çatışmalarda ağır darbe alan ve cephedeki askerleri firar eden Ermenistan, "Savunma birliklerimiz 2. Dünya Savaşı gazileri ile koordinasyon içinde hareket ediyor ve düşmana ağır darbeler vuruyor" şeklinde açıklama yaptı.

Dağlık Karabağ topraklarını işgal eden ve 27 Eylül'de başlayan çatışmalarda Azerbaycan ordusu karşısında ağır kayıplar veren Ermenistan'ın cephedeki çaresizliği devam ediyor. Sahadaki askerleri kitleler halinde firar eden Ermenistan, yaşlı genç ayırt etmeden herkesi cepheye göndermeye başladı.

YAŞLILAR CEPHEYE GÖNDERİLDİ

Kayıplarını saklamaya çalışan Ermenistan hükümeti, azalan mühimmat ve asker sayısı nedeniyle yaşlı askerlerden yardım istemeye başladı. Takviye olarak daha önce de yaşlı bir grubu cepheye gönderen Ermenistan, şimdi ise 2. Dünya Savaşı gazilerinin birliklere yardımcı olduğu ve Azerbaycan'a ağır darbe vurduğu yönünde açıklama yaptı.

AZERBAYCAN BAŞARIYLA İLERLİYOR

Dünden bu yana, Azerbaycan'a ağır darbe vurduğunu söyleyen Ermenistan'a ait  2 savaş uçağı ve bir İHA düşürüldü. Bu sabah saatlerinde, önemli bir noktada yer alan bir köprü ve 13 köy Azerbaycan tarafından işgalden kurtarıldı. Ermenistan'ın Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine düzenlediği füzeli saldırılarda ise bugüne kadar yaklaşık 60 sivil hayatını kaybetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal