Ermeniler Dağlık Karabağ'ı Boşaltırken Yakıp Yıkmaya Devam Ediyor

Azerbaycan'ın cephedeki başarısının ardından Dağlık Karabağ'da mağlubiyetini kabul eden Ermenistan; Laçin, Kelbecer ve Ağdam bölgelerinden çekilmeyi sürdürüyor

16.11.2020-12:35 - (Son Güncelleme: 16.11.2020-14:31) Ermeniler Dağlık Karabağ'ı Boşaltırken Yakıp Yıkmaya Devam Ediyor

27 Eylül tarihinden bu yana Ermenistan tarafından işgal altında olan topraklarını geri almak için harekat başlatan Azerbaycan, sahadaki başarısını masada da gösterdi. 2 ülke arasında Rusya arabuluculuğunda bir ateşkese imza attı. Buna göre Ermenistan; aşamalı bir şekilde kalan şehirleri boşaltıp Azerbaycan'a verecek.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, geçen gün işgal altında olan Kelbecer şehrini boşaltmaları adına Ermenilere on gün daha zaman tanıdıklarını açıkladı. Hacıyev, geçekleştirdiği basın toplantısında, anlaşmaya bakıldığında Kelbecer'i 15 Kasım tarihinde boşaltması gereken Erivan idaresinin Rusya aracılığı ile bir miktar daha zaman istediğini belirtti. Bölgede hava şartlarının kötüleştiğini, o istikametteki tek yol olan Zod-Varnenis yolunun da dar olduğunu belirten Hacıyev, Azerbaycan'ın bu şartları göz önünde bulundurarak, Ermenistan'a sivillerin çıkartılması adına süreyi 25 Kasım tarihine uzatmayı kabul ettiğini belirtti. Fakat Ermenilerin Kelbecer'den ayrılırken evleri, kamu binaları ile ormanlık alanları ateşe verme fiilleri sürüyor.

Rus Barış Güçleri'nin, devriye vazifesine başlaması ve Ermeni kuvvetlerin bölgeden ayrılması Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasındaki müzakerede ele alındı.

Müzakerede ikilinin, ateşkese uygun davranılması ve temas hattında olan sükunetin sürdürülmesine ilişkin memnuniyeti ifade ettiği belirtiliyor.

 İBADETHANELERE DOKUNULMAYACAK

Dağlık Karabağ'daki Hıristiyan ibadet alanlarının güvenliğinin de değerlendirildiği müzakerede Vladimir Putin'in anlaşma çerçevesinde ibadethanelerin normal işleyişine devam etmesi ve güvenliğinin temin edilmesine yönelik talebine, İlham Aliyev'in, 'Azerbaycan tüm halkların ve dinlerin hak ve özgürlüklerinin tam olarak güvence altına alındığı çok uluslu ve çok dinli bir devlettir' sözleri ile cevap verdiği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal