Erman Toroğlu'ndan Çok Konuşulacak Hakem Sözleri

Ünlü yorumcu Erman Toroğlu, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Ankara Şube Başkanı Ali Uluyol ile eski Merkez Hakem Kurul üyesi Metin Tokat hakkında savcılığa şikayette bulunduğunu açıkladı.

12.12.2021-18:14 - (Son Güncelleme: 12.12.2021-18:27) Erman Toroğlu'ndan Çok Konuşulacak Hakem Sözleri

Eski hakem şimdilerde ise spor yorumculuğu yapan Erman Toroğlu, Türk futbolunun son yıllardaki en büyük problemlerinden biri olan hakem konusu ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ÜNLÜ YORUMCUNUN SÖZLERİ GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

Erman Toroğlu, yapmış olduğu açıklamalarda ;

' Kırık cam teorisi vardır. New York Valisi geliyor bakıyor ki, ortalık karman çorman…Önce aşağıdan başlayayım, yukarıya doğu" diyor. Mahallede kırık cam varsa, bütün camlar kırılır. Mahallede sigara atılmışsa yere herkes atar. Ama orası temiz olursa kimse atmaz. Ben de diyorum ki yazımda, 'Yahu arkadaş! Bu hakemlik aleminde bir temizlik lazım. Bakın bunlar hep akraba, arkadaş… Torpilli. Geliyorlar hakemlik yapıyorlar. Ali Uluyol bu kez derneğin başında. Metin Tokat hep giriyor çıkıyor. Bu işleri yılanın derisi gibi soyacaksın. Biz yedek subayken yüzbaşı yaptı. Yılan yakaladı, inanamadım: Kelleyi böyle attı, sonra kenarları böyle deldi. Sonra tuttu ucundan, bir sıyırdı, deri çıktı. Yılan ças cavlak kaldı. Hakem alemini de böyle düzeltirsiniz. Hakem alemini Amerikan sistemiyle düzeltirsiniz. Yıkıp yeniden yaparsınız. Onarmaya kalkmayın, hakem alemini düzeltemezsiniz.  Ey kulüpler!, ben size söyleyeyim. Bunların içinden çocukları çıkartıp alacaksınız. İyilerini. Eskileri, içeride arı kovanı gibi, birbirlerini tutuyorlar. Arkadaş, akraba geliyorlar. Genç çocuklar çıkamıyorlar. Burayı yeniden yapacaksınız; üniversitelerle falan birlik yapıp. Bunlar yazı yazılmasın istemiyorlar. Kamuoyu bunları öğrenmesin istiyorlar. İşte bugün idare ediyor U19 maçını. Mutlak torpille çıkmıştır. Akrabayı tarikat hakemleri bitti. Aferin bu komiteye. Bunlar da devam ediyorlar. Bu işi temizleyin abi. Acımayın! Geçen sene Konya- Galatasaray maçı hallolsaydı, bugün çok şey farklı olacaktı. Hasan Doğan yaptı. Ne yaptığını biliyorum, o işte de emeğim var. Hasan Doğan'a akıl veren benim. Çok net söylüyorum. Onun için bazen devleti kullanacaksınız. Eğer ülkenin menfaati varsa, devleti kullanacaksınız. O kadar söyleyelim. Öyle böyle devleti kullanacaksınız. Bilmiyorum anlatabiliyor muyum? Çünkü bu işler gidilirse, daha çok büyük boyutlara gelecek. Devlet bazılarını tahmin ediyorum, takip ediyor. Tahmin ediyorum. Başka boyutlarda! ' ifadelerini kullanarak dikkatleri üzerine çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal