Erken Menopoza Neden Olan Şeyler

Menopoz her kadının hayatının bir noktasında yaşayacağı fizyolojik bir durum. Ancak son dönemde menopoz yaşı oldukça düştü. Peki neden? İşte erken menopoza neden olan şeyler…

29.04.2021-17:27 - (Son Güncelleme: 29.04.2021-17:27) Erken Menopoza Neden Olan Şeyler

Menopoz, her ne kadar ileriki yaşlarda endişe duyulması gerekilen bir durum gibi düşünülse de, sın yıllarda genç yaşta ki kadınlarda da menopoz görülmekte. ‘Erken menopoza girme neden olur? Erken menopozun nedenleri nelerdir? gibi soruları merak edenler için araştırdık.

ERKEN MENOPOZA NEDEN OLAN ŞEYLER

Şarküteri Ürünleri Erken Menopozuna Neden Oluyor

Her ne kadar bu üzücü bir madde olsa da şarküteri ürünlerini tüketmek erken menopozuna neden olan şeyler arasında yer alıyor. Oldukça lezzetli olsa da erken menopozu engellemek için bu ürünleri olabildiğince azaltmak tüketmekte fayda var. Şarküteri ürünleri hormonal nedenlere yol açan nitratlar ve nitritler olarak adlandırılan kimyasal maddeler içerir.

Zararlı Alışkanlıklar

Sigara alkol gibi zararlı alışkanlıklara sahipseniz erken menopoz için oldukça geçerli nedenlerden birine sahipsiniz demektir. Alkol ve sigara kullananların erken menopoza yakalanma riski oldukça fazladır. Bu alışkanlıklar yumurtalıkların ve embriyonun kalitesini azaltarak kromozomal anormalileri artıran kimyasal bileşikleri içermektedir. Östrojen ve progesteronun normalini değiştirerek menopoz sürecini hızlanmasına neden olmaktadır.

Tirodi Olanlar Dikkat!

Vücudun hayati sürecini etkileyen tiroid bezleri hormon dağılımı ve kullanımı açısında oldukça önemlidir. Tiroid üreme sağlığının olumsuz yönde etkileyerek erken menopoz riskinin artmasına neden olmaktadır. 

Ameliyatlar Erken Menopoz Nedeni 

Bazı ameliyatlar kadınların erken menopoz sürecine girmesini bir hayli hızlandırmaktadır. Bu ameliyatla özellikle yumurtalık ve rahim ameliyatlarıdır. Östrojen ve progesteron seviyelerini düşürür. Bu durumda doğurganlık ihtimali de azaltmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal