17.10.2021-18:18 (Son Güncelleme:07.12.2021-15:12)


1

CİVANPERÇEMİ KÜRÜ

CİVANPERÇEMİ KÜRÜ

Menopoz dönemini geciktirmek için reçetesini Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin hazırlamış olduğu civanperçemi kürünü sizin için derledik. Civanperçemi kürü için; 15 gr. kıyılmış civanperçemi ve 1.5 litre su gerekmektedir. Civanperçemini 1.5 litre kaynar suda haşlayın ardından da soğumaya bırakın. Civanperçemini soğuyunca süzün. Ortaya çıkan bu çayı günde 3 veya 4 kez, yemeklerden önce yarım fincan miktarında için. Hazırlamış olduğunuz civanperçemi kürü, üç içerisinde bitmelidir. Küre 3 hafta boyunca devam edip ardından 1 hafta ara verin. 3 ay boyunca bu kürü devam ettirebilirsiniz.



2

ENDER SARAÇ'TAN KARIŞIK KÜR!

ENDER SARAÇ'TAN KARIŞIK KÜR!

Dr. Ender Saraç’ın karışık kürü de menopozu geciktirmek için oldukça etkilidir. Karışık kürü hazırlamak için; bir tatlı kaşığına yakın anasonu bir tutam papatyayı, iri bir tutam civanperçemini harmanlayarak yaklaşık olarak bir çay fincanı su ile birkaç dakika demleyin. Çayı süzdükten sonra ılık kıvama getirin ve bekletmeden için. Kürü, akşam saatlerinde yatmaya yakın, 2 fincan tüketmeniz gerekmektedir. Karışık küre, 1 veya 2 yıl boyunca her gün devam edebilirsiniz.



3

MENOPOZU GECİKTİREN BESİNLER

 MENOPOZU GECİKTİREN BESİNLER

2017 yılında American Journal of Epidemology dergisinde yayınlanan araştırmaya göre menopozu geciktiren besinler şunlardır: Yağlı balıklar, fasulye, mercimek, bezelye, biftek, kabak çekirdeği, nohut, patates, çinko bakımından zengin gıdalar. Çinko mineralinin en iyi kaynakları arasında; Kırmızı ve beyaz et, karaciğer, yumurta, deniz ürünleri ve zenginleştirilmiş tahıllar yer almaktadır.



4

MENOPOZA HANGİ BİTKİ ÇAYLARI İYİ GELİR?

MENOPOZA HANGİ BİTKİ ÇAYLARI İYİ GELİR?

Menopoz döneminde kişinin vücuduna iyi gelen bitki çayları şunlardır: Ökse otu çayı, adaçayı, melisa çayı, papatya çayı, anason çayı, civanperçemi çayı, maydanoz çayı, nergis çayı, kedi otu çayı.



5

KEDİ OTU ÇAYI NASIL DEMLENİR?

KEDİ OTU ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Kedi otunu toz veya kök halindeyse; 1 tatlı kaşığı kedi otunu 1 fincan içme suyuyla 8 dakika kaynatın. Kaynayan kedi otunu dinlendirmeye bırakın. Birkaç dakika sonra tüketebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR