15.10.2021-15:35 (Son Güncelleme:06.01.2022-17:07)


1

BOĞAZ AĞRISINI GEÇİREN KIŞ ÇAYI

BOĞAZ AĞRISINI GEÇİREN KIŞ ÇAYI

Kış çayı malzemeleri: 3 su bardağı su, 1 adet elma, 1 adet portakal, yarım limon, 1 çubuk tarçın, 1 tutam ıhlamur, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı nane. Kış çayını hazırlamak için öncelikle elmayı, limonu, naneyi ve portakalı suda kaynatın ardından beş dakika bekletip diğer malzemelerle harmanlayın sonrasında tüm malzemeleri birleştirip bu karışımı 10 dakika süresince dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.



2

GÜLHATMİ ÇAYI

GÜLHATMİ ÇAYI

Gülhatmi çayının insan sağlığı için oldukça yararlıdır boğazda oluşan tahrişi önler aynı zamanda da kuru öksürüğe iyi gelir. Gülhatmi çayı için; 1 su bardağı suyu kaynatın ardından üzerine bir tutam kurutulmuş gülhatmi çiçeği ekleyin. 10-15 dakika demlenmesini bekledikten sonra bal ile aromasını ayarlayabilir dilerseniz de sade bir şekilde tüketebilirsiniz. İster soğuk isterseniz de ılık bir şekilde tüketebilirsiniz.



3

KEÇİBOYNUZU KÜRÜ

KEÇİBOYNUZU KÜRÜ

Keçiboynuzu kürü için malzemeler: 7 adet keçiboynuzu, yarım litre içme suyu. Keçiboynuzu kürü hazırlamak için keçiboynuzunu kaynamakta olan suya parçalara ayırarak atın. Ağzı kapalı konumda 6 dakika süreyle kaynatın ardından 15 dakika demlenmeye bırakın. Kürü süzdükten sonra soğutun. Bu kürün üçte biri sabah aç karnına, üçte biri öğlen aç karına, son kalan kısmı ise gece yatmadan önce tüketin. Küre yedi gün boyunca devam edin.



4

TEREYAĞLI PEKMEZ

TEREYAĞLI PEKMEZ

Tereyağ ve pekmez boğaz ağrısı için oldukça faydalı bir ikilidir. 1 bardak suyu tencerede kaynatarak içerisine 1 kaşık pekmezi ve 1 kaşık tereyağı ekleyip kaynatın. Karışım ılıdıktan sonra gün içinde tüketin.



5

ZERDEÇAL MUCİZESİ

ZERDEÇAL MUCİZESİ

Zerdeçal güçlü bir antiseptiktir. Bir bardak süte bir çay kaşığı zerdeçalı ekleyerek karışımı sabah ve akşamları birer kez tüketin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR