Erken Emeklilikte Yeni Adım: 56 Yaşında Çift Maaş Alabilirsiniz

Birçok kişi erken iş hayatına atılmayı ve erkenden emekli olmayı hayal ediyor. Erken emekli olmak isteyenleri sevindirecek haber ise yaklaşık 3 ay önce geldi. Tamamlayıcı emekliliğin 18 yaş altına da açılmasıyla BES’le birleşince iki emeklilik mümkün

27.09.2021-09:47 - (Son Güncelleme: 27.09.2021-10:00) Erken Emeklilikte Yeni Adım: 56 Yaşında Çift Maaş Alabilirsiniz

Birçok kişi erken iş hayatına atılmayı ve erkenden emekli olmayı hayal ediyor. Erken emekli olmak isteyenleri sevindirecek haber ise yaklaşık 3 ay önce geldi. Tamamlayıcı emekliliğin 18 yaş altına da açılmasıyla BES’le birleşince iki emeklilik sağlanabiliyor. 

Birçok kişi iş hayatına başladıktan sonra ‘Ne zaman emekli olurum?’ diye araştırmalara başlıyor. Emeklilikte belli bir yaş ve primi tamamlama zorunluluğu ise bazılarımızın en büyük sıkıntılarından biri. Geçtiğimiz aylarda alınan bir kara ise emeklilik için bekleyenlerin yüzünü güldürdü. Tamamlayıcılık emeklilik sistemi 18 yaş altına çekildi. Bununla beraber büyükler içinde BES’le beraber ikinci emeklilik şansı verildi. Böylece emekli olunca çift maaş alınabilecek. 

ERKEN EMEKLİLİKTE YENİ ADIM: ÇİFT MAAŞ ALABİLİRSİNİZ 

Yaklaşık 3 ay kadar önce gündeme gelen tamamlayıcı emeklilik birçok kişinin yüzünü güldürdü. Açıklanan yeni kararda devletin yüzde 25’lik destekte bulunduğu tamamlayıcı emeklilik sistemine 3 ayda 50 bin çocuk kayıt oldu. Bu çocukların çoğu ise 10 yaşın altında.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ayalarda Erdoğan'ın Ekonomi Reform Paketi'ni açıklarken yaptığı değerlendirmede, 18 yaş altındaki çocuklara da BES açıklanabileceğin belirtmişti. Başkan Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrası hemen harekete geçildi. Devlette BES’e kayıt yaptırtılan çocuklar için yüzde 25’lik katkı sağlayarak birikimlerin artmasını destekliyor. Böylece her ay BES kapsamında yatıracağınız 100 TL’ye 25 lirada devlet katkı sağlıyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal