30 Eylül’e Kadar Başvuru Yapan Bağ-Kur’lu İçin Emeklilik Fırsatı!

Prim borçlarını yapılandırmak için son 2 hafta kaldı. 30 Eylül tarihine kadar başvuru yapan, borçlarından kurtuluyor. Süreye ihtiyacı bulunmayanlar da borçlarını sildirecek. Yapılandırma sayesinde birçok Bağ- Kur'lu emekli olma fırsatını yakalıyor.

16.09.2021-16:30 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-16:55) 30 Eylül’e Kadar Başvuru Yapan Bağ-Kur’lu İçin Emeklilik Fırsatı!

Kamuya borcu olan vatandaşların borçlarını sonlandıracak yapılandırmadan faydalanmak için başvuruda son 2 haftaya girilmiş bulunuluyor.

30 EYLÜL BAŞVURU İÇİN SON TARİH

30 Eylül tarihine kadar başvuru yapılabilen yapılandırma ile birçok Bağ- Kur'luya da emeklilik fırsatı doğuyor.

Bağ-Kur'lu vatandaşlar, 30 Nisan tarihinden öncesine kadar olan prim borçlarını içinde bulunduğumuz ayın sonuna kadar başvuru yaparak yapılandırma imkanına sahip olabilecekler. Borçların gecikme cezaları ve faizleri silinerek Yİ-ÜFE üzerinden hesaplanacak.

İlk taksit için, 30 Kasım'a kadar peşin ödeme yapanlar, Yİ-ÜFE tutarının da yüzde 90'ını ödeme yapmayacak.

18 TAKSİTTE 36 AYDA BORÇLAR KAPANIYOR

Tutarın hepsinin ilk 2 taksit ödeme süresinde ödenmesi durumunda, Yİ-ÜFE miktarında %50 indirim uygulanacak. İsteyenler 18 taksitte 36 ayda borçlarını kapatabilecekler.

Emeklilik şartını prim borcunu kapatarak yapanlar ödemeyi yaptıklarında başvuru gerçekleştirerek maaş alabilecekler.

Bağ-Kur'lulardan prim borcu ödemesi yapmayan veya yapılandırma yapmayanların  prim borcu silinerek sigortalılıkları dondurulmuş olacak. Süreler emeklilik için geçerli sayılmayacak. Prim borcu sebebiyle emekli olamamış Bağ-Kur'lular bu fırsattan faydalanabilecekler. Emeklilik için borçlu bulunan süreye ihtiyaç yoksa bu imkandan faydalanabilecekler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal