24.09.2022-12:52 (Son Güncelleme:26.11.2022-15:45)


1

Sosyal Alışkanlıklarındaki Değişiklikler

Sosyal Alışkanlıklarındaki Değişiklikler

Eşinizin son zamanlarda değiştiğini ve sizi aldatığınımı düşünüyorsunuz? Haklı olabilirsiniz. Peki ama aldatıldığınızdan nasıl emin oalcaksınız? Neler yapmalısınız?



2

"Kızlarla" ne sıklıkla dışarı çıktığına dikkat et. Senin dâhil olmadığın sosyal ortamlarda birden bire hatırı sayılır derecede daha fazla zaman geçirmeye başlarsa bu kötü bir işaret olabilir. Kız arkadaşlarıyla takıldığını söylüyor olsa bile durum bu olmayabilir. Arada bir dışarıda kızlarla gece gezmesine çıkmasının normal ve sağlıklı bir davranış olduğunu bil. Bu bir aldatma işareti değil, normal bir şeydir; aynı senin erkek arkadaşlarınla çıkıp onunla asla konuşmayacağın konuları konuşman gibi. Bu, karın bu geceleri seninle olan ilişkinin önünde tutarsa kiminle veya nereye gittiğiyle alakalı anlattıklarında değişiklik olursa veya karın dışarıdayken ona ulaşamazsan büyük bir problem olabilir. Bir yere gittiğini söylerse ve sen de başka bir adamla buluşmaya gideceğinden şüphelenirsen birlikte gitmeyi öner. "Fikrini değiştirir" ve gitmek istemezse bu başka biriyle vakit geçirmek için yalnız çıkmaya çalıştığının bir işareti olabilir. Karın bir seferde saatlerce ortadan kaybolursa ve yalnızca alışveriş yaptığını iddia ederse hangi mağazalara gittiğini, nelere baktığını sor; özellikle de eli boş dönerse. Çoğu kadın alışveriş gezintilerinden bahsetmeyi sever. Eğer kaçamak bir cevap verirse bu, vaktini başka bir yerde geçirdiğinin bir işareti olabilir.



3

Sana değer veren insanlara karşı davranışlarında değişiklik var mı bak. Karın senin ailenden veya daha önce tanıştığı arkadaşlarından uzaklaşmaya başlarsa bu suçluluk duygusunun bir işareti olabilir.[1] Karın ailenle ve arkadaşlarınla bir araya gelirse bu aldatmanın yalnızca seni değil başkalarını da inciteceğini anlar. Bu onu daha suçlu hissettirir; bu yüzden onlarla görüşmekten mümkün olduğunca kaçınabilir. Aldatan eşler ayrıca sen durumu anlamadıysan arkadaşlarının ve ailenin bir şeyler olduğunu söyleyebileceğinden endişe edebilir. Bazı durumlarda ailen bile bu sorunun bir parçası olabilir. Karın ailenle bir araya gelmezse ve sen de sıklıkla onların tarafını tutarsan karın sana değer veren insanlar arasında hiçbir destekçisinin olmadığını hissedebilir.



4

Yeni bir arkadaştan bahsetmeye başlarsa dikkatle dinle. Kadınlar genelde hayatlarında olan yeni ve heyecan verici şeylerden konuşma ihtiyacı duyarlar; bu yeni haber bir sır olsa bile. Yeni bir arkadaştan bahsetmeye başlarsa bu yeni arkadaş onun için belli etmek istediğinden daha fazla şey ifade ediyor olabilir. Karının seni başından savmak için sahte bir isim söyleyebileceğini unutma. Yeni arkadaşı "Seda"dan çok fazla bahsederse aslında yeni arkadaşı "Sefa"yı tarif ediyor olabilir ve şüphe uyandırmamak için bir kadın ismi veriyor olabilir. Sigara ve alkol alışkanlıklarında bir değişiklik var mı bak. Karın zaten düzenli olarak alkol kullanıyor veya sigara içiyorsa pek bir değişiklik görmeyebilirsin. Ama öncesinde alkole ve sigaraya hiç ilgisi yoksa ve birden bire bunlara ilgi duymaya başlarsa ona bu yeni alışkanlıkları öğretmiş olan bir suç ortağı olabilir. Karın arada bir alkol kullanmayı seviyor olsa bile onda ne zaman alkol kokusu aldığına dikkat et. Gece geç saatlere kadar ofiste geçmiş olması gereken bir zamanın ardından eve geldiğinde veya öğle vakti gibi garip zamanlarda alkol kokusu alırsan bir problem olabilir.



5

Ne kadar sık çalıştığına veya iş gezilerine çıktığına dikkat et. Karın işte daha fazla vakit geçirdiğini iddia edebilir; ama daha önce hiç bu kadar işkolik olmadıysa bu değişim o fazladan saatleri ofis dışında geçirdiğine işaret ediyor olabilir. Uzakta çok fazla zaman geçiriyor olması kötü bir işaret olabilir. Örneğin; bankaya, markete veya kuaföre gitmeler olması gerekenden iki kat fazla zaman alıyorsa iddia ettiğinden başka bir şey yapıyor olabilir. Sensiz veya iş seyahati dışında şehir dışına yaptığı gezileri bir düşün. Akrabalarını tek başına sık sık ziyarete giderse akrabalarından fazlasını ziyaret ediyor olabilir; özellikle de akrabalarının evinde değil de otelde kalırsa. Otelde kaldığını söylerse hangi otelde kaldığını öylesine bir sor ve kredi kartı ekstresindeki harcamalara bak. Harcama yoksa geceyi geçirmek için kalacak yerin parasını onun için başka bir adam ödüyor olabilir. Dışarıda ne kadar para harcadığına bak.[2] Aldatmanın bir bedeli vardır. Karının fişlerine ve kredi kartı ekstrelerine çaktırmadan bak. Harcadığı parada ciddi bir artış olması parayı başka birine harcadığına işaret edebilir. Aynı amaçla arabasının kilometresini de kontrol etmeyi bir düşün. Gittiğini iddia ettiği yerlerden daha uzaklara sürüyorsa görüşmemesi gereken biriyle görüşüyor olabilir.



6

Size olan davranışları değiştiyse

Size olan davranışları değiştiyse

Sana olan yakınlığında bir değişim var mı bak. Karın senden bir anda uzaklaşırsa şüphelenebilirsin; ama sana birden bire açıklanamaz bir şekilde daha yakın davranmaya başlarsa bu kötü bir işaret olabilir. Aldatan bir eş, suçluluk duygusunu bastırmak için sana daha fazla ilgi gösterebilir. İkiniz birlikteyken sana daha çok ilgi gösterirse sen yanında değilken yaptıkları için kendine geçici olarak daha iyi hissettirebilir. Telefon alışkanlıklarına dikkat et. Bu bazen yanıltıcı olabilir; çünkü çoğu kadın doğal olarak telefonda çok zaman geçirir. Karın bir anda konuşmaya veya mesajlaşmaya daha fazla zaman ayırmaya başlarsa veya sen odaya girer girmez telefonu kapatırsa bu alışkanlıklar senin bilmeni istemediği, hayatındaki yeni biriyle konuştuğuna işaret edebilir. Karına ona gelen aramaları sormayı dene; özellikle de telefonu açmak için odayı terk ederse veya sen odaya girince telefonu kapatırsa. Cevabının doğru mu göründüğünü yoksa hattın diğer ucundaki kişi için bir bahane mi olduğunu düşün. Telefon konuşmalarındaki diğer değişikliklere de dikkat etmelisin; buna aramaların sıklığı, günün hangi saatinde aradığı ve konuşurken kullandığı ses tonu da dâhil



7

Karının her şeye kusur bulup bulmadığını anla. Birçok koca eşlerinin sürekli dırdır ettiğini düşünür; ama karın seni normalden daha çok eleştirir olduysa aldatmasının doğru olduğunu kendine kanıtlamak için sebepler arıyor olabilir. Karın birden bire yaptığın hiçbir şey sanki onun gözünde doğru değilmiş gibi davranmaya başlarsa seni aldatmıyor olsa bile ilişkinizde elle tutulur problemler vardır. Diğer yandan, sana daha az “dırdır” etmesi de kötü bir işaret olabilir. Karına sende eleştirdiği davranışları düzelterek veya daha dikkatli davranarak sende daha az kusur bulması için iyi bir sebep sunduysan dırdırların azalması harika olabilir. Ama davranışlarını değiştirmediysen ve seni daha az eleştirir olduysa bu sana karşı kayıtsız olduğunun bir işareti olabilir; yani duygusal doygunluğu başka bir kaynaktan sağlıyor olabilir. Cinsel tavırlarında değişiklikler var mı bak. Karının seni aldatmaya başladığında sana daha az ilgi göstermesini bekleyebilirsin. Bu bazı durumlarda böyle olsa da eşlerin sekse önceye kıyasla daha ilgili olmaları da bir o kadar olasıdır. Daha fazla sevişme isteği, karının seni aldattığı için hissettiği suçluluk duygusunu yatıştırma yolu olabilir. Eşin daha fazla sevişmek istiyorsa bu duygusal bir ilişkisi olduğuna ve seni de yatakta yanında olamayan bir adam yerine koyarak kendini tatmin ettiğine işaret edebilir. Diğer yandan, önceden yeterince sağlıklı bir seks hayatınız varken aranızdaki ateş bir anda söndüyse bu, cinsel arzularını başka biriyle tatmin ettiğini gösterebilir.



8

Göz teması kur. İçgüdüsel olarak, insanlar suçlu hissettiklerinde veya bir sırları olduğunda başkalarıyla göz teması kurmaktan kaçınırlar. Gün içinde eşinle göz teması kurmaya çalış. Seni aldatıyorsa genelde göz teması kurmaktan kaçınır. Bu ona nerede olduğunu, kiminle olduğunu ve ne yaptığını sorduğun zamanlarda özellikle önemlidir. Aldattığını itiraf etmek istemiyorsa direkt yalan söyleme ihtiyacı duyacağı için gözlerine bakmakta normale kıyasla daha çok zorlanır. Bilgisayarda ne kadar zaman geçirdiğine bak. Günümüzde bilgisayarlar telefonlar kadar sık bir şekilde iletişim aracı olarak kullanılıyor. Karın akşamlarının çoğunu bilgisayarda geçirirse ve sorduğun zaman savunmaya geçerse e-posta gönderiyor olabilir veya senin bilmeni istemediği biriyle sosyal medya üzerinden konuşuyor olabilir. Karın ortada yokken Internet geçmişine bir göz at. Geçmişi silinmişse bunu bir kırmızı alarm olarak ve ortada görmeni istemediği bir şey olduğuna dair bir işaret olarak al.



9

Cep telefonlarının en sık kullanılan bilgisayarlar olduğunu unutma. Telefonuna bakmak iste. Savunmaya geçerse telefonunda bir şey gizliyor olabilir. Telefona erişimin varsa aldatmayı belli edebilecek Happn ve Tinder gibi uygulamaları veya diğer tanışma uygulamalarını göz önünde bulundur. Başka bir adamla arasındaki konuşmaları saklamak için Skype, Snapchat, Kik veya WhatsApp gibi sosyal uygulamaları kullanıyor olabilir; özellikle de bu uygulamaların geçmişleri her zaman siliniyorsa. Cep telefonu faturasını incele. Birçok hizmet sağlayıcısı detaylı arama kaydı sunar. Aranmış veya mesaj atılmış yabancı numaralar var mı diye bak. Numaraya kayıtlı kişiyi ve adresi öğrenmek için 118 80 gibi numara öğrenme hizmetlerini kullanmayı bir düşün.



10

Kaçamak davranışları kötü bir işaret olarak bil. Genel bir kural olarak, karın birden bire gününü nasıl geçirdiği veya düşünceleri hakkındaki detayları daha az paylaşmaya başlarsa bir şey saklıyor olabilir veya ihtiyacı olan duygusal desteği başka bir kaynaktan alıyor olabilir. Kadınlar, iyi bir sebepleri olmadığı sürece nadiren sır saklarlar. Kadınlar genel olarak düşüncelerini ve hislerini açmaya erkeklere kıyasla daha meyillidirler. Erkekler "dırdır" ediyor gibi görünmemek için düşüncelerini kendilerine saklayabilirler; kadınlar ise bunu nadiren yaparlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR