Erkek Arkadaşım Özgüvensiz

Özgüven sözcüğü, bir insanın özü neyse, onun eksiklerini ve artılarını da kabul etmesi demektir. Öyle ki, kimse dört dörtlük değildir. O yüzden, herkes kendi varlığını dürüstçe sorgulayıp, ayakta kalmak zorundadır. Erkeklerle kadınlar arasında zuhur eden farklar da birbirlerine bakışlarını etkileyebilir.

22.06.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:14) Erkek Arkadaşım Özgüvensiz

Erkek arkadaşım özgüvensiz diye düşünüyorsanız, kendi özgüveninizi de test etmeniz gerekebilir. Neden özgüvensiz biriyle birliktesiniz yahut bundan kastınız nedir, tanımlamanız gerekmektedir. İlişkide herkesin eksikleri vardır, çünkü. Sizin beklentileriniz onu yormuş olabilir. Onun beklentilerini siz karşılamamış olabilirsiniz.

ERKEKLER HANGİ KONULARDA ÖZGÜVENSİZDİRLER?

Erkekler kadınların karşısında güçlü ve özgüvenli görünseler de içlerinde oldukça zayıf ve çekingen varlıklardırlar. Aşırı özgüven patlaması bir sorun yarattığı gibi, ki bu da narsistliktir; aşırı özgüvensizlik de kişinin hayatını zora sokar. Doğru yerde doğru hamleler yapmak, yeri geldiğinde özeleştiride bulunmak da gerekmektedir.

Günümüzde, herkes rekabet halinde bir yarışta koştuğu için, kendini birileriyle karşılaştırarak, incinmiş hisseden bir erkek arkadaşınız varsa, onu dinlemeyi deneyebilirsiniz.

Öyle ki, erkekler daima kadınlara yetememe korkusu yaşarlar. Maddi anlamda yetememe, cinsel anlamda yetememe, duygusal beklentiler konusunda yetememe… Ayrıca, toplumdaki kimi kurallar da onların sırtlarına kambur bindirmektedir.

Tüm bunların verdiği baskılar, erkeklerde büyük problemlere sebebiyet verebilir. Velhasıl, erkek arkadaşınız kötü biri değilse, özünde iyilik barındırıyorsa ve sadece anlaşılmak istiyorsa, ona destek olmanız ilişkinizin gerekliliklerinden biridir. Çünkü, sevginiz onu bir bitki gibi besleyecek, sizden aldığı güçle tomurcuklarından yeşillenecektir. Erkekler biraz gaz verilmesi gereken varlıklardır. Onu takdir ettiğinizi belli etmelisiniz.

Erkek arkadaşım özgüvensiz diyorsanız, annesiyle ilişkisini de gözlemleyebilirsiniz. Annesinin aşırı ezdiği yahut annesine aşırı düşkün erkeklerde bu problem sıkça baş gösterebilir. O yönde, siz ona annesi gibi yaklaşmak yerine, anlayış gösterdiğinizde, sizi daha çok sevebilir. Hemen dönüşmesini beklemek haksızlık olacaktır.

Ayrıca, erkek arkadaşınızdan yapabileceğinden fazla şey talep etmek de özgüvensiz hissetmesine neden olabilir. Beklentisi yüksek, mükemmeliyetçi, memnuniyetsiz, hayalperest bir kadınsanız, yaptıklarınız ve yaşama bakışınız onun şevkini de kırmış olabilir.

Erkek arkadaşım özgüvensiz demekten ziyade, ben ona nasıl destek verebilirim diye düşünmelisiniz. Bakış açınızı geliştirmeniz, aşkınızı da geliştirecektir.

ERKEK ARKADAŞINIZA YARDIMCI MI OLMALISINIZ?

Erkek arkadaşım özgüvensiz derken, bunu sizin mi fark ettiğiniz, yoksa onun mu size söylediği çok önem arz etmektedir. Eğer, size söyleyemediği ve fark ettiğiniz bir şeyler varsa, gururunu incitmeden ve çaktırmadan ona güvendiğinizi belli edebilirsiniz. Onun hislerini okşayabilirsiniz. Eğer, bir ya da birkaç konuda özgüvensiz hissettiğini, motivasyon eksikliği çektiğini bizzat ağzıyla söylüyorsa, elinizden geldiğince, ona yardımcı olabilirsiniz. İlişki zor zamanlarda mücadeleyle güç kazanır.

SİZ DE ÖZGÜVEN EDİNMELİ MİSİNİZ?

Erkek arkadaşım özgüvensiz derken, kendiniz de özgüvensizseniz, bu yönde ona çok yüklenmemenizi tavsiye ederiz. Yahut o bir konuda özgüvensizken, siz başka konuda özgüvensizseniz, birbirinize tutunarak, eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz.

Kimse bir diğerinden üstün yahut aşağı olmadığı gibi, sağlam bir ilişki, kişilerin eksiklerini tamamladığı renkli bir yapbozdur. Kendinizi, sevgilinizi, ilişkinizi, beklentilerinizi gözden geçirerek, çözüm odaklı düşünmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal