Erkek Arkadaşım Benden 1 Yaş Küçük

Yaş farkı, ilişkilerde önemli bir göstergedir. Bunun kültürden kültüre değiştiği belirtilse de genellikle ilişkiler kültürel özelliklere göre pek farklılık göstermezler. Sadece, kişilik farkları, yetiştirilme tarzları, insanların özleri önemlidir.

22.06.2020-12:37 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-12:32) Erkek Arkadaşım Benden 1 Yaş Küçük

Kadının erkekten büyük olması da pek sağlıklı değildir. Ama, eğer genel bir uyuşma söz konusuysa, aradaki 1-2 yaş görmezden gelinebilir. Erkek arkadaşım benden 1 yaş küçük gibi bir kaygı yaşıyorsanız, bu yaş farkı büyük bir jenerasyon açığı yaratmayacağından, sorun da teşkil etmeyecektir.

KADIN ERKEK İLİŞKİLERİNDE YAŞ KONUSUNDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Kadınla erkeğin arasındaki temel problem yaştan ziyade, biyolojik gelişimlerinden, psikolojik çıkmazlarından, iletişim kopukluğundan ve en önemlisi çevrenin tepkilerinden dolayı olur. Özellikle, çevremizdeki insanlar bizim için iyilik yaptıklarını düşünseler bile, yanlış kararlar alabilirler. Onların hakkımızda konuşmaları, bizi onaylamaları bile zamanla sorun teşkil edebilir.

Erkek arkadaşım benden 1 yaş küçük gibi bir paniğe kapıldıysanız, çevrenizi de gözden geçirmeniz gerekebilir. Eğer, erkek arkadaşınız da bu paniğe kapılıyorsa, onunla bu konuyu açıkça konuşabilirsiniz. Bu durumun çok sorun olmayacağını, 1 yaşın büyük bir açıklık yaratmayacağını söyleyebilirsiniz. Ailenizde ya da arkadaş çevrenizde böyle bir panik havası sezdiyseniz, baştan tavrınızı koyup, olayı büyütmemeleri gerektiğini açıklayabilirsiniz. Eğer, sizin hayatınıza saygı duymayı bilmiyorlarsa, onlarla aranıza mesafe de koymanız gerekebilir. Fakat, aileyle araya mesafe koyulması zor olacağı için, onları tatlılıkla ikna etmek ve sevgi konusunda kararlılık göstermek de size iyi gelecektir.

ERKEK ARKADAŞLARINIZLA NASIL SAĞLIKLI İLETİŞİM KURABİLİRSİNİZ?

Erkek arkadaşım benden 1 yaş küçük gibi bir tedirginliğe düşmeden önce, oturup kişilik farklarınızı ortaya koymanız gerekmektedir. Çünkü, temel meseleler genelde kişilik farklarından ve bakış açılarının değişikliğinden gelir.

Doğru iletişim kurmak adına, erkek arkadaşınızla ilişkinizde şu maddelere dikkat etmeniz gerekebilir: Tensel uyum, iş hayatı ve maddi durumlar, kişilik farklarının uzlaşabilirliği, sosyal farkların öneminin az olması. Bu temel maddelerde bir uyuşmazlığın olması, 1 yaş farkın olmasından daha büyük sorunlar teşkil eder.

Kişiler önce tensel çekimle ve beğeniyle bir araya gelirler. Birbirlerine dokunmasalar bile, kafalarındaki imajlarla yaşayabilirler. Ama, tensel çekim çoğu zaman yanıltıcıdır. Eğer, kişiler arasında maddiyat ve iş hayatı bağlamında, bir etki, bir oturmuşluk, bir çerçeve yoksa, ilişki giderek çıkmaza sürüklenebilir.

Bu iki madde bir şekilde birbirine uyarken, kişilik farkları da tolere edilebiliyor, çok büyük tartışmalar yaşanmadan iletişim kurulabiliyorsa, sosyal farkların bulunması diğerlerine nazaran çok önem kazanmamaktadır. Nitekim, güçlü tensel çekiminiz, ortak yaşama saygınız, hedefleriniz varsa ve kişilik farklarınızdaki pürüzleri kolayca kapatabiliyorsanız ilişkinizin rayına girmesi mümkündür. Dolayısıyla, erkek arkadaşım benden 1 yaş küçük diye telaşa kapılmadan önce, onunla aramda ortak bir zemin var mı, benim için doğru insan mı diye düşünmeniz daha sağlıklı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal