Erinç Sağkan Kimdir?

Türkiye Barolar Birliği başkanı seçimleri sonuçlandı ve yeni Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan oldu. Sağkan, seçimde Metin Feyzioğlu'nu yendi. Peki, Erinç Sağkan Aslen nerelidir?

06.12.2021-09:20 - (Son Güncelleme: 06.12.2021-09:20) Erinç Sağkan Kimdir?

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı için seçimler dün yapıldı. Seçim sonuçlarında Metin Feyzioğlu tekrardan başkan seçilmedi ve yeni başkan Erinç Sağkan oldu. Feyzioğlu seçim sonrası açıklamalarda bulundu: "Türkiye Barolar Birliği 36.Genel Kurulu'nda Birlik Başkanı seçilen Sayın Av.Erinç Sağkan ile kurullara seçilen tüm meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Seçimin mesleğimiz için hayırlı olması en büyük dileğim. Böyle olacağına da inanıyorum." Böylece Erinç Sağkan 9. Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı resmi olarak kanıtlanmış oldu.

ERİNÇ SAĞKAN KİMDİR?

9. Türkiye Barolar Birliği başkanlığına dün tüm baro avukatlarının seçimiyle geçen Sağkan, 24 Nisan 1978 Ankara doğumludur. Aslen Gümüşhanelidir. Hukuk Fakültesi’nden 1999 yılında mezun oldu. 2010 – 2012 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2014 – 2016 yılları arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliği yaptı. Ankara Barosu başkan yardımcılığına 2016 yılında başladı. 2018 yılında yardımcılıktan Ankara Barosu başkanlığına getirildi. Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan genel kurulunda 348 delegeden 182’sinin oyunu aldı ve 9. Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına getirildi.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TOPLANDI

TBB Ankara binasında dün olağan genel kurulda avukatlar toplandı. Seçim heyecanı iki aday arasında sürdü. Oy atımı saat 10’da başladı, saat 17:00’da sona erdi. Oyların sayılmasının ardından yeni başkan Erinç Sağkan oldu. Oyların 156sını alan Metin Feyzioğlu kaybetti. Metin Feyzioğlu 2013’ten beri iki dönemdir barolar başkanlığında bulunuyordu. Sağkan, Demokratik Sol Avukatlar grubu adayı olarak girip 7 bin 227 kişinin oyunu aldı.


Erinç Sağkan seçim sonuçlarından sonra açıklamalarda bulundu: “Bugün itibarıyla artık TBB'nin kapıları tüm avukatlara ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, dışlamadan açık olacaktır. Bugün itibarıyla TBB, yurttaşın sesi, avukatın yanı başında yer alan en güçlü meslek örgütü olacaktır." 

“Bu sebeple tek başına adaylık açıklamasıyla ortaya çıkmadım. Çok sayıda baro başkanımızın, delegemizin ve meslektaşımızın ortak iradesiyle yola çıktık. Bundan sonra 150 bin avukatın, 81 baronun yönettiği bir TBB göreceksiniz. Eleştirmekten kaçınan değil, eleştiriye açık bir TBB göreceksiniz. Meslektaşı yerlerde sürüklendiği, müvekkilleriyle özdeşleştirilip tutuklandığı zaman kafasını kuma gömen değil, meslektaşının yanı başında yer alan, haksızlığa, hukuksuzluğa en üst perdeden karşı çıkan bir TBB göreceksiniz. Artık Türkiye'de hiçbir avukatın biran bile yalnız kalmayacağının garantisini veren, hiçbir yurttaşın 'Haksızlığa uğradığımda TBB yanımda olmadı' demeyeceği bir birlik göreceksiniz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal