Erdoğan, Putin görüşmesi gerçekleşti, Putin: Türkiye'ye teşekkür ederim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Putin'le yaptığı telefon görüşmesi sonlandı. Söz konusu görüşmede Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul yapmış olduğu görüşmeler ele alındı.

01.04.2022-17:40 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-17:40) Erdoğan, Putin görüşmesi gerçekleşti, Putin: Türkiye'ye teşekkür ederim

Türkiye, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta barış elçiliği görevini üstlenmeyi sürdürüyor. Öyle ki ülkemiz adeta bir köprü niteliğinde iki taraf ile de ayrı ayrı temaslarını sürdürmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün bir telefon görüşmesi yaptı. Söz konusu görüşmede geçtiğimiz hafta iki heyetin İstanbul Dolmabahçe’de bir araya gerelek gerçekleştirdiği görüşmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefon ile konuştuğu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Rusya-Ukrayna heyetleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen toplantının son derece yapıcı ve olumlu geçmesinin barış zeminine dair ümitleri yeşerttiğini belirtti.

Erdoğan, Putin görüşmesi gerçekleşti, Putin: Türkiye'ye teşekkür ederim

Erdoğan: liderler zirvesine ev sahipliği yapabileceğimizi ileteceğim

Erdoğan bugün Cuma namazından sonra basına yaptığı açıklamada "İnşallah bu olumsuz gidişi olumlu bir hale dönüştürmenin kararını iki liderle gerçekleştirebilirsek büyük mutluluk duyacağız. Zelenskiy olumlu bakıyor, Putin'e de lider görüşmesine ev sahipliği yapabileceğimizi ileteceğim." ifadelerini kullanmıştı.

Dün de zelenski ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe akşamı da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile telefonda bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmede Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul’da yaptıkları müzakere toplantısı ele alınarak toplantı hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştu. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin-Zelenski zirvesi için ev sahipliği yapma önerisini tekrarladı.

Bununla birlikte söz konusu görüşmede, Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelenski'nin Ukrayna ve Rusya heyetlerinin yaptığı görüşmeye ev sahipliği yaptığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal