Erdoğan Elon Musk'la Görüştü Gündemde İse Yerli Otomobil Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in Kurucusu olan Elon Musk ile video konferans aracılığı ile bir görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin detayları haberimizde.

17.12.2021-11:34 - (Son Güncelleme: 17.12.2021-16:45)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in Kurucusu olan Elon Musk ile video konferans aracılığı ile bir görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı tarafından yapılmış olan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye'de bulunan kamu ve özel sektör kurumları ile şirket arasında uydu ve uzay teknolojileri ilk sırada olmak üzere farklı alanlarda iş birliği ile ilgili olan çok önemli konular gündeme alındı. 

KONU YERLİ OTOMOBİL

Elektrikli otonom araçlar ve dijital ekonomi konularının da gündemde olduğu bu çok önemli görüşmede, uzun dönemli yatırımlar ve mevcut iş ortaklığını geliştirmeye yönelik atılacak olan adımlar değerlendirmeye alındı. Yapılan görüşmede, Türkiye’nin yerli ve milli elektrikli aracı olan  TOGG’un lityum bataryaları ile alakalı olarak  atılabilecek ortak adımlar da video konferansta gündeme geldi. Yapılmış olan videokonferansta, Türkiye’nin SpaceX aracılığı ile ocak ayında uzaya fırlatmış olduğu TÜRKSAT 5-A uydusunun hemen ardından TÜRKSAT 5-B uydusunun uzaya fırlatılma süreci de toplantıda gündem konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan görüşmede, Türkiye’nin Milli Uzay Programı kapsamında yaptığı diğer çalışmaları da gündeme aldı.

CUMHURBAŞKANI RECEP TEYYİP ERDOĞAN’DAN MUSK’A HEDİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in kurucusu olan Elon Musk ile video konferans sistemi aralığı ile görüştü. Türksat 5A uydusu fırlatıldıktan hemen sonra çocuklardan bir uydunun ve uzayın hayallerinde nasıl bir yer kapladığının resmini yapmalarını istediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘5 bin resmi de dijital menkul NFT haline getirerek Türksat 5B’yi oluşturduk. Bu güzel ve çok anlamlı NFT’yi size hediye etmek isterim.’ İfadelerini kullandı. Elon Musk ise vermiş olduğu hediye için Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederken 'Türkiye ile gelecekte birçok şeyi yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum.' diyerek düşüncelerini ifade etti. Gerçekleştirilen görüşme sırasında Türkiye’nin aynı yıl içerisinde uzaya iki uydu birden fırlatmış olan ender ülkelerden birisi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Sayın Musk, inşallah 19 Aralık tarihinde SpaceX vasıtasıyla Türksat 5B uydumuzu uzaya fırlatacağız. Bu yılın ocak ayında Türksat 5A uydusunu uzaya fırlatmıştık. Aynı sene içinde iki uydu fırlatan ender ülkelerden olduk’ şeklinde konuştu.  

ÇOCUKLAR UZAY HAYALLERİNİ RESMETTİ

Türksat 5A uydusunun fırlatılmasından hemen sonra çocuklardan bir uydunun ve uzayın hayallerinde nasıl bir yer kapladığını resmetmelerini istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Evlatlarımızdan muhteşem geri dönüşler aldık. 5 binden fazla resim tarafımıza ulaştı.’dedi. ‘Her biri çok güçlü ve güzel hayallerin ürünü olan bu 5 bin resmi de dijital menkul NFT haline getirerek Türksat 5B’yi oluşturduk .Bu güzel ve çok anlamlı NFT’yi size hediye etmek isterim. Çocuklarımızın gözlerinde oluşan pırıltı ileride Türkiye’nin uydu teknolojileri alanında, otonom teknolojileri alanında, yapay zeka alanında siber dünyada neler olacağının ispatı niteliğindedir’ şeklinde düşüncelerini dile getirdi. Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmek istediğini belirten Elon Musk, 'Türkiye ile gelecekte birçok şeyi yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum.'  şeklinde konuştu. Elon Musk ise anlamlı hediye için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in Kurucusu olan Elon Musk ile video konferans aracılığı ile bir görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı tarafından yapılmış olan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye'de bulunan kamu ve özel sektör kurumları ile şirket arasında uydu ve uzay teknolojileri ilk sırada olmak üzere farklı alanlarda iş birliği ile ilgili olan çok önemli konular gündeme alındı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal