Erdoğan Doğruları Söyleyince Moskova Rahatsız Oldu!

Türkiye’nin Rusya’nın Kırım işgali, Akdeniz ve Libya’da korsanlık davranışları ve Suriye’deki katliamlarını sert bir dille eleştirmesi üzerine Moskova, kontrolündeki medyayı harekete geçirerek “Kara Propaganda”ya başladı.

24.09.2021-15:26 - (Son Güncelleme: 24.09.2021-17:57) Erdoğan Doğruları Söyleyince Moskova Rahatsız Oldu!

Rus medyasında Türkiye aleyhinde yayınlar bir anda yoğunlaştı Rusların en “saikn, olgun ve aklı başında gazetesi” olarak bilinen Kommersant gazetesi bile bu kara propaganda korosuna katıldı. Kommersant, bugünkü nüshasında yayımladığı bir yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki konuşmasını şu şekilde verdi: Türk makamları, hafta başından bu yana Kırım hakkında iki açıklama yaparak, Ankara'nın yarımadayı Rusya'nın bir parçası olarak tanımadığına dikkat çekti. İlk olarak, Türk Dışişleri Bakanlığı, Kırım'daki Rusya Devlet Duması seçimlerinin sonuçlarının yasal olarak geçersiz olduğunu belirtti. Daha sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu'na hitaben yaptığı konuşmada "Kırım'ın ilhakını" kabul etmediğini söyledi. Unutulmaması gereken bir nokta, Erdoğan'ın Vladimir Putin ile görüşmek üzere bir hafta içinde Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Soçi tatil beldesini ziyaret etmesi planlanıyor. Kommersant'ın görüştüğü uzmanlar bu konuda ikiye bölünmüş durumda. 

MOSKOVA VE ANKARA ORTAK PAYDADA BULUŞABİLDİLER

Türk analistler, yukarıda bahsedilen açıklamaların Türkiye'nin iyi bilinen pozisyonunu yansıttığını ve tesadüfen tesadüf olduğunu söylüyorlar. Ancak Rus uzmanlar, Rusya ile ilgili bu hayal kırıklığını dışlamıyor' "Türkiye, bölge ülkelerinin toprak bütünlüğünden gerçekten endişe duyuyor. Kırım'daki seçimlere gelince, birçok ülke benzer açıklamalar yaptı. Bu arada Moskova ve Ankara her zaman ortak paydada buluşabildiler, bu nedenle Türkiye, diğer devletlerin aksine, Sütçü İmam Üniversitesi Profesörü Toğrul İsmailil, "Kırım konusunda Rusya'ya herhangi bir yaptırım uygulamadı" dedi. İstanbul Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Hukuk Dairesi Başkanı Mesut Hakkı Casin, "Rusya ve Türkiye cumhurbaşkanları tüm yanlış anlaşılmaları Soçi'de tartışabilecek" dedi. Casin, "Sonuçta askerlerimiz Suriye'de teröre karşı omuz omuza savaşıyor ama pek konuşulmuyor" dedi. Yine de Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi uzmanı Kirill Semenov'a göre Ankara'nın Kırım konusunda sert söylemler kullanmasına neden olan Suriye konusundaki anlaşmazlıklar. 

ERDOĞAN VE PUTİN ARASINDAKİ GÖRÜŞMEDE GÜNDEME GELECEK

Analist, "Türkiye, Rusya'nın İdlib'de yeni mülteci akışlarına yol açabilecek hava saldırılarından endişe duyuyor. Ankara bunları açık bir şekilde Soçi görüşmeleri öncesinde baskı olarak görüyor" dedi. "Mart ayında Türk Dışişleri Bakanlığı bu konuda Rus büyükelçisini çağırdı. Ondan sonra saldırılara ara verildi ama Haziran ayı civarında tekrar artmaya başladı. Bu nedenle Türk makamları Moskova'nın ağrıyan noktalarını sıkarak karşılık vermeye çalışıyor. Semenov, konuyu iki cumhurbaşkanı arasındaki görüşmede kesinlikle gündeme getirecek." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal