Erdoğan Açıkladı: Akkuyu Nükleer Santrali 2023'te Tamamlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de bulunan Akkuyu Nükleer Santrali’nin birinci etabının 2023 Mayıs ayında biteceğini duyurdu.

18.09.2021-11:44 - (Son Güncelleme: 18.09.2021-11:44) Erdoğan Açıkladı: Akkuyu Nükleer Santrali 2023'te Tamamlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de düzenlenen toplu açılış töreninde bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan konuşmasında önemli açıklamalarda bulunurken Mersin'de bulunan Akkuyu Nükleer Santrali’nin birinci etabının bitirileceği tarihi duyurdu.

SANTRAL 2023'TE BİTİRİLECEK

Buluşmaya gelmeden önce Akkuyu Nükleer Güç Santralinin inşaatında incelemelerde bulunduğunu söyleyen Erdoğan, santalin birinci etabının 2023 Mayıs ayında bitirileceğini duyurdu. 

19 ülkede 51 nükleer santral inşa safhasındayken Türkiye’yi bu imkandan mahrum bırakmak isteyenlerin derdi başkadır ifadelerini kullanan Erdoğan konuşmasını ''Akkuyu’daki tesis karbon emisyonunda sağlayacağı azaltımla çevremize, teknolojisiyle atılımlarımıza çok önemli katkılar sağlayacaktır.'' şeklinde sürdürdü.

DÖRT ÜNİTE YAPILACAK 

Dört ünite yapılacağını ifade eden Erdoğan ''İklim değişikliği tartışmalarının arttığı dönemde hâlâ bizim gibi ülkeler için en önemli enerji kaynağı nükleer santrallerdir. Amacımız ülkemize en kısa sürede ikinci, üçüncü santrallerine kavuşturacak adımları da atmaktır. Burada 4 ünite yapacağız.'' dedi.

ÜLKEMİZE SIĞINAN MAĞDURLARA KUCAK AÇTIK

Erdoğan, sadece kendi vatandaşlarımızın değil, ülkemize sığınan milyonlarca mağdura kucak açtığımızı belirtirken Türkiye'nin üzerine yıkılmış olan bu ağır sorumluluğu tek başına taşıyamayacağını ifade etti. 

İSTİSMAR ARACI DEĞİLİZ

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yük paylaşması gereken çevrelerin artık daha gerçekçi ve somut adımlar atmasının vaktinin geldiğini söyleyen Erdoğan, ''Biz kardeşliğimizin, insanlığımızın gereğini yaptık, yapmayı sürdürürüz. Ama bunu kendi güvenlik ve refah bencilliklerinin bekçiliğine dönüştürmeye kalkanların Istismar aracı haline de gelecek değiliz.'' ifade etti.

2023 YILI DÖNÜM NOKTASI OLACAK

2023 yılının dönüm noktası olacağını ifade eden Erdoğan, ''Biz 2053, 2071 vizyonu demeye devam ediyoruz. Bay Kemal rahatsız oluyor, varsın olsun. Büyük ve güçlü Türkiye derken bu ifadeyi içi boş slogan olarak söylemiyoruz.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal