Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Ahmet Hakan'a Günaydın Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, toplumda tartışma konusu olan 'günaydın demeyin' ifadeleri ile ilgili Ahmet Hakan'a bir mesaj gönderdi.

18.09.2021-11:02 - (Son Güncelleme: 18.09.2021-11:02) Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Ahmet Hakan'a Günaydın Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ramazan Günlükleri isimli kitabında 'günaydın' ve 'tünaydın' sözlerini kullanarak selamlaşmayı cahiliye dönemi içerisindeki selamlaşmaya benzetmiş olduğu ortaya çıkmıştı. Erbaş kendisini bu konu üzerinden eleştiren Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a bir mesaj yolladı.

ERBAŞ AHMET HAKAN'A GÜNAYDIN MESAJI İLE İLGİLİ AÇIKLAMASINI GÖNDERDİ

Ahmet Hakan'ın aktarmış olduğuna göre Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş şu ifadeleri kullandı:

'Merhaba Ahmet Hakan Bey. İyisinizdir inşallah. 2015 yılında Yeni Şafak Gazetesi'nde yazdığım ramazan köşe yazılarından birinin başlığı 'Aranızda Selamı Yayınız' idi. Selamın tarihini anlatırken cahiliye dönemindeki selamlaşma adetinden Peygamberimizin selam tavsiyesine geçiş sürecini ifade etmiştim. Konunun anlaşılması için günümüzden örnek vermiştim. Herhangi bir yerme niyetim asla olmamıştır. Ekte köşe yazımı gönderiyorum.

Bunun dışında hiçbir yerde 'Günaydın demek cahiliye adetidir' ya da 'Günaydın demeyiniz' gibi bir sözüm asla olmamıştır. Kaldı ki ben de zaman zaman aynı hitap şeklini kullanıyorum. 6 sene önceki bir yazıdan zorlama yaparak böyle bir kanaate ulaşmak ve sanki 'Günaydın demeyin' demişim gibi algı oluşturmak büyük haksızlıktır. Bugünkü yazınızdan dolayı üzüldüğümü ifade edeyim. Size saygı duyuyorum ve gerekli düzeltmeyi yapmanızı bekliyorum. Allah'a emanet olunuz.'

ALİ ERBAŞ VE GÜNAYDIN KELİMESİ HAKKINDA NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanlığı ve laiklik ile alakalı tartışmalar yaşanırken Ali Erbaş 'günaydın' sözü ile yapılan selamlaşmayı cahiliye dönemi adeti olarak yorumladığı bir yazısı ortaya çıktı. 'Ramazan Günlükleri' isimli kitabında 'Cahiliye döneminde insanlar, 'Sabahınız hayat olsun' gibi sözler söylerlerdi. Bizde bazı kimselerin kullandığı, 'Günaydın, tünaydın' ifadelerine benzer ifadelerdi bunlar' sözleri ile tartışma konusu olmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal