Erbil'de ABD Askerlerinin Olduğu Havaalanına Roketli Saldırı!

Gelen son dakika bilgisine göre Irak’ın Erbil şehrinde içerisinde ABD askerlerinin de bulunduğu havaalanına roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralananların olup olmadığına dair açıklama yapılmadı.

12.09.2021-09:52 - (Son Güncelleme: 12.09.2021-13:16) Erbil'de ABD Askerlerinin Olduğu Havaalanına Roketli Saldırı!

Bölgeden gelen son dakika haberlerine göre Irak'ın Erbil kentindeki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askerlerinin de aralarında bulunduğu Uluslararası Erbil Havaalanı'na roketli saldırı düzenlendiği bildirildi.

ROKET SALDIRISI İHA İLE YAPILMIŞ

Uluslararası Erbil Havaalanı'na insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Anti-Terör Birimi, Erbil Havalimanı'na yönelik saldırıya ilişkin kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Yetkililer tarafından yapılan Açıklamada, Erbil Uluslararası Havaalanı'na patlayıcı yüklü İHA ile saldırı düzenlendiği duyuruldu. 

SALDIRI SONRASI UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Uluslararası Erbil Havaalanı'na yapılan roketli saldırı sonrası havaalanında yoğun güvenlik önlemlerinin alındı. Saldırı sonrası Havalimanında yapılması planlanan tüm uçak seferleri iptal edilerek, askıya alınmıştı. Erbil Havalimanı Müdürü Ahmed Hoşyar, Erbil merkezli Rudaw yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, uçuşların yeniden normale döndüğünü söyledi. Yapılan bu saldırı sonrasında bölge de iplerin yeniden gerilip gerilmeyeceği ise merak konusu oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal