EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz kimdir? Mustafa Yılmaz nereli ve kaç yaşında? Mustafa Yılmaz hayatı ve biyografisi

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile bir kez daha Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı olarak seçilen Mustafa Yılmaz’ın hayatı ve kariyeri merak edildi. Peki EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz kimdir? Mustafa Yılmaz nereli ve kaç yaşında? İşte Mustafa Yılmaz hayatı ve biyografisi…

05.03.2024-10:07 - (Son Güncelleme: 05.03.2024-10:07)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı 4. kez olmak üzere Mustafa Yılmaz oldu. Vatandaşlar Mustafa Yılmaz’ın hayatı ve biyografisi hakkında araştırmalara başladı. Peki EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz kimdir? Mustafa Yılmaz nereli ve kaç yaşında?

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz kimdir?

Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğan Mustafa Yılmaz, hukuk eğitimini tamamladıktan sonra 1989 yılında İstanbul'da avukatlık kariyerine adım attı. Enerji sektöründe uzun yıllar avukatlık görevini üstlenen Yılmaz, 2004 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kurul Üyeliği'ne atanarak kamu görevine geçiş yaptı. 2010 yılında EPDK İkinci Başkanı olarak görevlendirilen Yılmaz, enerji sektöründeki deneyimini kurum içinde başarıyla sürdürdü.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz kimdir? Mustafa Yılmaz nereli ve kaç yaşında? Mustafa Yılmaz hayatı ve biyografisi

Mustafa Yılmaz, 2014 yılında EPDK Başkanlığı'na getirilerek enerji piyasasının düzenlenmesi ve yönetilmesindeki sorumluluğunu üstlendi. Görev süresinin dolmasının ardından 2016 yılında yeniden EPDK Başkanı olarak atanarak başarılı çalışmalarına devam etti. 2020 yılında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üçüncü kez EPDK Başkanlığı'na getirilen Yılmaz, enerji sektöründeki liderliğini sürdürmektedir. İngilizce bilen Mustafa Yılmaz, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal