Enver Yılmaz’ın şaibeli satış raporları ortaya çıktı: Durugöl arazisi yok pahasına elden çıkartılmış

İYİ Parti’nin Ordu adayı Enver Yılmaz’ın arsa satışları hakkındaki sözlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, TV 52’de yaptığı açıklamada, Yılmaz’ın gerçeği yansıtmayan iddialarını tek tek çürüttü. İşte detaylar…

25.03.2024-16:51 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-17:07) Enver Yılmaz’ın şaibeli satış raporları ortaya çıktı: Durugöl arazisi yok pahasına elden çıkartılmış

TV52’de programa katılan Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler, kendisini çirkin iftiralar ile hedef alan Enver Yılmaz’ın sözlerine cevap verdi. Güler, Yılmaz’ın asılsız iddialar ile üstünü kapamak istediği gerçekleri tek tek ifşa etti. 

Enver Yılmaz’ın yalanları tek tek ortaya döküldü

İP Adayı Enver Yılmaz’ın arsa satışlarındaki yalanları tek tek ortaya çıkarken satış fiyatlarındaki soru işaretleri merak uyandırdı. 

Özellikle Seyit Torun’un Belediye Başkanlığı döneminde yeşil alan iken ticari alana çevrilen ve halk arasında Yelken Kulüp olarak bilinen eski Belediye Lokali’nin de bulunduğu yeşil alan, Enver Yılmaz döneminde 2015 yılında metrekaresi 7 bin 604 liradan toplam 6.6 milyon liraya satıldı. Bu arsaya bugün faaliyette olan otel inşaatı yapıldı. 

İki yıl sonra 2017 yılında Altınordu Migros arazisi, 2 yıl önce satılan Yelken Kulüp’ten daha aşağı fiyata metrekare 2 bin 716 liradan toplam 28 milyon liraya bir iş adamına satıldı. Hemen ardından Durugöl arazisi de şaşkınlık uyandıracak nitelikte metrekaresi 1436 liradan 102 milyon liraya satıldı.  2015 yılında metrekaresi 1436 liradan satılan arsaya rağmen iki yıl sonra metrekare fiyatları sürekli düştü. Bu durum kamuoyunda ‘Bu nasıl satış?’ merakını uyandırdı. 

İYİ Parti Ordu adayı Enver Yılmaz satış raporları

“Buradan alınan paralar nerede”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, TV 52’de yaptığı açıklamada bu konuyu gündeme getirmiş, “Benim bildiğim böyle yerlerin her yıl gayrimenkul değeri artar, buralar kupon yerler. Buralardan alınan paralar nerede? Bir de o günün fiyatları ile bunlar o anda bu paranın değerini düşünün. Bu halkın parası. Açıklamada, konuşmakta zorluk çekiyorum. Bir sürü yerde görev yaptım ve biz itham ediliyoruz. Olacak şey değil bu. İtibarsızlaştırmanın en son ucu bu. Bu daha çok fetövari bir hareket” değerlendirmesinde bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal