Enginar kış aylarında en çok tercih edilen sebzelerindendir. Enginarla reçel de yapılmaktadır. Karaciğeri temizleme özelliğiyle çok sağlıklı olan enginarın reçeli de çokça yapılmaktadır. Enginar seçimi de bu noktada en çok dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesidir. Enginarın 100 gramında 47 kalori bulunur. İçerisinde A, B12, C, D vitaminleri ile Kalsiyum, demir, magnezyum gibi mineraller de bulunan enginarın insan sağlığına katkıları saymakla bitmeyecek kadar fazladır.
Enginar reçeli malzemeleri
1 kg şeker
20 adet enginar
2 adet çubuk tarçın
2 adet zencefil
10 adet kuru karanfil
1 limonun suyu
Yapımı
Enginarları yıkadıktan sonra sadece çanak bölgelerini küçürek doğradıktan sonra limonlu suda bekletin. Enginarları derin bir tencerenin içine doğrayın. Daha sonra üstüne toz şeker, limon suyu, karanfil, zencefil ve tarçın ekledikten sonra ocakta kaynamaya bırakın. Belli aralıklarla karıştırın ve kaynadıktan sonra ocağın ateşini en kısık seviyeye getirin, kıvama geldikten sonra ocaktan alın. Soğuyunca da kavanozlara doldurabilirsiniz.