Engelli Gencin Hediyesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Duygulandırdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Engelli Öğretmen Ataması ve Engelsiz Vizyon 2030 Tanıtım Toplantısı'nda engelli bir genç Başkan Erdoğan'a hediye verdi.

03.12.2021-17:07 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-17:28) Engelli Gencin Hediyesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Duygulandırdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Engelli Öğretmen Ataması ve Engelsiz Vizyon 2030 Tanıtım Toplantısı'na katılan Başkan Erdoğan burada bir konuşma da gerçekleştirdi. 

ENGELLİ GENCİN VERDİĞİ HEDİYE BAŞKAN ERDOĞAN'I DUYGULANDIRDI

Tören sırasında bir engelli genç Erdoğan'a hediye verdi. Engelli genç Başkan Erdoğan'a geçtiğimiz yıllarda vefat eden annesi ile çekilmiş bir fotoğrafının kara kalem çalışmasını hediye etti.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ENGELLİ GENCE TEŞEKKÜR

Hediye sonrası gözleri dolan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engelli gencin ellerini öptü.

750 ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Konuşmasının ilerleyen kısımlarında engelli öğretmenler hakkında konuşan Başkan Erdoğan, konu hakkında yaptığı açıklamalara şu şekilde devam etti; "Bugün dünya engelliler gününü vesile kılarak, 750 engelli öğretmenimizin de atamasını gerçekleştiriyoruz. Bugünküyle birlikte hükümetimiz döneminde gerçekleştirilen engelli ataması 63087'ye ulaşmış durumda. Kim engellilerin yanındaymış işte bu rakam ortaya koyuyor. Kim engellilere devletin kapılarını açıyor, uygulama ortada."

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU MECLİS GÜNDEMİNDE

Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında konuşan Başkan Erdoğan hazırlıkların tamamlandığını ve son düzenlemeler için meclise sunulduğunu belirterek konu hakkında şu ifadelere yer verdi; "Hazırlıklarını tamamladığımız öğretmenlik meslek kanununu çok kısa sürede Meclis'e sunacağız. Düzenleme öğretmenlerimizin tüm kazanımlarını korurken onlara yeni sosyal özlük hakları da getiriyor. Atama heyecanını yaşayan öğretmenlerimiz olmak üzere, öğretmenlik kanununun tüm milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Engellilere yönelik son 19 yılda önemli adımlar attık. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılmasını teşvik ettik. İstihdamdan ayrımcılığın önlemesine kadar, engellilerimizin geçmişten gelen sorunlarını çözdük. Birleşmiş Milletler Engelli hakları bildirisini imzalayan ilk ülkelerden olduk. Engelli vatandaşlarımızın kamu kurumlarını kullanabilmesinin önünü açtık. 2013 yılında yapılan bir düzenlemeyle, özürlü, sakat çürük gibi incitici ifadeleri ortadan kaldırdık. Kamuya ait bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde sıra bekleyen hiç bir vatandaşımız kalmadı. 2012 yılında bir ilke imza atarak, engellilere yönelik ayrı ve merkezi bir sınav sistemi getirdik. Evde bakım hizmeti kapsamında 535 bin 805 vatandaşımıza aylık bin 800 TL ödeme yapıyoruz. Son 19 yılda eğitim, rehabilitasyon, evde bakım, girişimcilik, sağlık ve erişebilirlik gibi pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal