Göbeğinde Çıkan Sivilceyi Sıkan Kişi Felç Kaldı

Ordu’da 30 yaşındaki Muhammet Dikici'nin göbeğinde çıkan sivilceyi sıkması sonucu yara olan bölgedeki enfeksiyon, kan yoluyla sinir sistemine ulaşması nedeniyle omurilik felci geçirdi. Dikici, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

03.12.2021-17:05 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-17:05) Göbeğinde Çıkan Sivilceyi Sıkan Kişi Felç Kaldı

Ordu'nun Ünye ilçesinde meydana gelen olayda Mustafa Dikici, 2 yıl önce göbeğinde bulunan sivilceyi sıktı. Açık yara üzerinde oluşan enfeksiyon, kan yoluyla Dikici’nin sinir sistemine bulaştığı bildirildi. Yürümede ve hareket etmede zorluk çeken Dikici, omurilik felci sonrası hareket kabiliyetini kısmen kaybederek felç kaldı. 

HER BİREY ENGELLİ ADAYI

Yürüyebildiği ve hareket edebildiği zamanlarda engellilerin yaşadığı sorunları göremediğini belirten Dikici, ‘Her birey engelli adayıdır. Lütfen engelimize engel olmayın’ şeklinde konuştu. 

Hareketlerinin kısıtlanması üzerine yürüme zorluğu çektiği için hastaneye giden Dikici’nin enfeksiyona bağlı omurilik felci geçirdiği tespit edildi. Anlaşılan durum sonucunda ameliyata alınan Dikici, doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen felç kaldı. Göbeğinde bulunan sivilcenin sıkılması sonucunda 2 yıldır tekerlekli sandalyeyle yaşıyor.


HAYATININ GERİ KALANINI BU ŞEKİLDE GEÇİRECEK 

Göbeği üzerinde bulunan sivilceyi sıktıktan 3 gün sonra hayatının artık eskisi gibi olmadığı anlatan Muhammet Dikici, ‘Yaklaşık 2 yıl önce yurt dışına çalışmaya gitmiştim. Vücudumda çıkan bir sivilceden dolayı enfeksiyon kaptım. Bu enfeksiyon omuriliğime iltihap olarak biriktirdi. Sinir sistemlerime hasar verdi. Omurilik ameliyatı geçirdim. Şu anda omurilik felciyim. Büyük ihtimalle hayatımın geri kalanını bu şekilde geçireceğim. Vücudumda çıkan sivilceyi patlattıktan 3 gün içinde bu olay başıma geldi. 3 gün sonra his kaybı yaşayarak felç oldum. Tedavisi ise şimdilik yok. Kök hücre çalışmaları var ancak deneme aşamasında’ ifadelerini kullandı. 

Sağlığı yerindeyken engellilerin sorunlarını çok bilmediğini söyleyen Dikici, ‘Sağlıklıyken engellilerin yaşadıkları sorunları görmüyorduk ama engelli olduktan sonra insanlar bana çok tuhaf gelmeye başladı. Kaldırımda engelli rampalarının önüne araç bırakanlar, kaldırımlara araç bırakanlar, biz engellilerin hayatını zorlaştırıyor. Bu nedenle insanlar buna dikkat etmeliler’ şeklinde konuştu. 

ENGELİMİZE ENGEL OLMAYIN

Engellilerin en çok karşılaştığı sorunları dile getiren Dikici, şu ifadeleri kullandı; ‘Bir defasında ineceğimi düşündüğüm rampadan kot farkı nedeniyle düştüm. Zaman zaman böyle kazalar başımıza geliyor. Alışveriş yapacağımız dükkanların önlerinde engelli rampaları olması, belediyelerin engellilerin hayatını kolaylaştıracak adımlar atması, vatandaşların araçlarını bize engel olacak şekilde bırakmamalarını istiyorum. Unutmayalım ki her birey bir engelli adayıdır. Lütfen engelimize engel olmayın’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal