Enerji Bakanı Bayraktar, Erzincan'daki göçük hakkında son durumu açıkladı!

Bölgeye hızlı bir şekilde giden yetkililer arasında yer alan ve Erzincan’daki göçük altındaki 9 işçiyi yakından takip eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "9 kardeşimizi arıyoruz. Kardeşlerimizin 3'ünün bir bölgede 6'sının diğer bir bölgede olduklarını tespit ettik" dedi.

16.02.2024-16:47 - (Son Güncelleme: 16.02.2024-16:47) Enerji Bakanı Bayraktar, Erzincan'daki göçük hakkında son durumu açıkladı!

Yaşanan felaketin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, binlerce kişinin katıldığı arama kurtarma ekibinin yoğun şekilde sürdüğünü belirten Bayraktar, "9 kardeşimizi arıyoruz. Bu arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, işçilerimizin 3'ünün bir lokasyonda, 6'sının diğer bir lokasyonda olduğunu tespit ettik. Belirlediğimiz noktalara inşallah bugün daha yoğun bir şekilde gireceğiz. İnşallah ümit ediyorum ki bunlardan da netice alırız çünkü buradaki ailelerin, buradaki işçi kardeşlerimizin yakınlarının yoğun bir şekilde beklentileri var, çok haklı olarak. Biz de bunlara cevap verebilmek için gayret ediyoruz, çalışıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Endişeye mahal yok!

Erzincan'da maden göçüğü hakkında açıklama

Sosyal medyada çok sık paylaşılan kimyasal maddelerin sızıntılarına karşıda bilgilendirmelerde bulunan Bayraktar, tehlikeli sızıntı iddialarına yönelik de sahada sürekli olarak ölçümlerin yapıldığını, heyelanın oluştuğu dere yatağının ilerleyen kısımlarında hem sudan hem topraktan sürekli numune alındığını ve testlerin yapıldığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: "Şu ana kadar yaptığımız tespitlerle, testlerin neticesinde endişe edecek, endişeye mahal edecek bir durum söz konusu değildir. Halk sağlığını tehdit edecek veya orada çalışan şu anda personelimizi, özellikle AFAD personelini tehdit edecek herhangi bir şey söz konusu değildir. Dolayısıyla emniyetli bir şekilde bölgede çalışıyoruz."

‘‘Yoğun bir şekilde çalışıyoruz!’’

10 milyon metreküp heyelanla oluşan toprak yığınını kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan ve mevcut kontamine toprak kütlesinin taşınacağı operasyona ilerleyen birkaç gün içerisinde başlamayı hedeflediklerini ve bu konuda ilgili tüm kurumlarla yoğun bir şekilde çalışmayı sürdürdüklerini belirten Bayraktar, "İnşallah çevreyi ve halk sağlığını etkileyecek hiç bir riski göz ardı etmeden o kütleyi ortadan kaldırmış olacağız’’ ifadelerine yer verdi. 

8 personel adliyeye sevk edildi!

Bayraktar, temel önceliklerinin kurtarma operasyonuna devam etmek ve işçilerimizi sağ salim ailelerine kavuşmak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "İnşallah bundan bir netice alırız. Bugün buradan ayrıldıktan sonra ailelerimizle birlikte olacağız. Zaten onların bir kısmı burada bu faaliyetleri yerinde takip ediyorlar. Önceliğimiz bu konudur. Bunun dışında idari ve adli anlamda soruşturma devam ediyor. Başsavcımızdan aldığımız bilgiye göre, 8 personelle alakalı içlerinde yabancı uyruklu yönetici de olmak üzere adliyeye sevk edilmiş durumdalar. Muhtemelen önümüzdeki saatlerde ve günlerde ilave soruşturma kapsamında ifade verecekler. Bunların elbette kusuru, eksiği varsa bunu yargı mutlaka tespit edecektir ve gereğini yapacaktır."

Erzincan'da maden göçüğü hakkında açıklama

Üst düzey yöneticilerden 1’ine soruşturma başlatıldı!

İlgili bütün kurumlar ve bakanlıklarla teknik ve idari yönden soruşturmaya devam edildiğini vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti: ‘‘İşletmenin ait olduğu şirketin üst düzey yöneticilerin hepsi sahada yer alıyorlar. Şu anda bir tanesi hakkında soruşturma devam ediyor. Ama diğerleri de buradalar. Bizimle ortak, uyumlu şekilde çalışıyorlar. Şirket burada tümüyle bizim de belirlediğimiz esaslar çerçevesinde çalışıyor ve katkı koymaya başlamış durumdalar. Bu olayın üstü kapatılacak bir tarafı yok. Birçok farklı kurumumuz ile yoğun şekilde çalışıyoruz. Yapılan ve yapılacak konuları istişare ederek ilerliyoruz. Bu soruşturmanın neticesinde de bütün sorunlar ortaya çıkacak. Bir daha böyle bir hadiseyi, inşallah, Türkiye'de yaşamayız. Hakikaten çok üzgünüm’’


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal