En uygun kobi destek kredisi veren bankalar hangileri? 2022 en uygun aylık ödeme taksitli KOBİ kredileri

KOBİ destek kredisi çekmek isteyen vatandaşların gündeminde son günlerde en uygun KOBİ kredisini veren bankaları araştırmaya başladı. Taksit tutarları, istenen evraklar, şartlar ile ilgili insanların tüm merak ettiği soruların detaylarını haberimizde verdik.

19.03.2022-21:43 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-21:49) En uygun kobi destek kredisi veren bankalar hangileri? 2022 en uygun aylık ödeme taksitli KOBİ kredileri

Küçük ve orta boyuttaki işletme sahiplerinin ihtiyaç duyduğu KOBİ destek kredilerini en uygun taksit imkanıyla sunan bazı bankaların olduğu biliniyor. Peki en uygun KOBİ destek kredisi veren bankalar hangileri? Bankaların istediği evraklar nedir ve krediye başvurup olumlu sonuç alabilmek için gereken şartlar hangileridir? İnsanların merakla araştırdığı KOBİ destek kredisiyle ilgili tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

KOBİ Destek Kredisi

KOBİ destek kredisini kimler çekebilir

İşletme içinde yıllık 250 kişiden daha az personel çalıştıran ve 125 milyon Türk lirası kazanç elde edemeyen küçük ve orta büyüklükteki işletmelere verilmektedir.

KOBİ kredisi nasıl alınır

KOBİ destek kredisini alabilmek için işletmenin yapması gereken bu krediyi veren bir bankaya başvurmaktır. Krediyi çekmeden önce başvurduğunuz bankanın kredi faizi, taksit sayısı, ödeme planlarını inceledikten sonra kendi işletmenize en uygun bankadan krediyi alabilirsiniz.

Hangi bankalar KOBİ destek kredisi veriyor

Aylık taksiti en uygun olan bankalar şu şekilde; Akbank, Denizbank, Halkbank, Garanti BBVA, Yapı Kredi, İş Bankası.

KOBİ destek kredisi başvuru şartları

Düşük kredi notuna sahip işletmeler kredi alamamaktadır. Diğer başvuru şartları ise;

-18 yaşı doldurmuş olmak,

-Banka takibine veya yasal takibe girmiş kredi ve kredi kartı borcuna sahip olmamak,

-Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olmak,

-Vergi borcunun olmaması,

-Kredi başvurusunda gerekli tüm evrakları sunabilmek,

-Kredi taksitlerini ödeyebilecek kazanca sahip olmak

şeklinde sıralanmaktadır. 

KOBİ destek kredisi başvuru evrakları

-TC kimlik kartı veya nüfus cüzdanı,

-İşletmeye ait bilanço evrakları,

-Ticaret Sicil Gazetesi kayıt örneği,

-İkamet belgesi,

-İşletme sahibine ait gelir belgesi,

-Şahıs adına düzenlenmiş bir adet fatura

AKBANK KOBİ kredisi

Akbank, 50 bin TL'ye kadar 60 ay vade imkanı ile işletmelere KOBİ kredisi sunmaktadır. Kredinin faizi ise %2.03 olarak belirlenmiştir. Her ay ödenen taksit 1.594 TL'dir. Yıllık maliyeti %34.17 olan krediye şubelerden başvuru yapılabilmektedir.

DENİZBANK KOBİ kredisi

50 bin TL limit ile 60 ay vadeli kredinin aylık taksit tutarı 2.040 TL olarak müşteriye sunulmuştur. Faiz oranı %2.99'dur. Yıllık maliyet oranı ise %53.10 olarak belirlenmiştir.

YAPI KREDİ KOBİ kredisi

Yapı Kredi Bankası tarafından da işletmecilere 50 bin TL limitli 60 ay vadeli destek kredisinin aylık ödemesi 2.158 TL olarak belirlenmiştir. Faiz oranı ise %3.23'tür.

KOBİ destek kredisi başvuru adımları

Krediye başvurabilmek için ilgili bankalara şahsen giderek kredi departmanındaki müşteri temsilcileriyle görüşülmesi gerekmektedir. Evrakları tamamladıktan sonra kredinin ilgili formunu ıslak imzalı şekilde teslim ettikten sonra başvuru tamamlanır ve olumlu sonuçlandığı takdirde işletmeciye 1 hafta içinde bildirilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal