07.06.2021-17:03 (Son Güncelleme:11.06.2021-18:13)


1

The Undoing (2020) – IMDb Puanı 7.4

The Undoing (2020) – IMDb Puanı 7.4

The Undoing, başarılı bir terapist olan Grace Sachs’ın hayatına odaklanmış durumda. Mutlu bir evlilik süren Grace’in hayatı vahşi bir kazanın sonrasında kocasının kaybolması ile kabusa döner. Kendisini bir anda felaketler dizisinin ortasında bulan talihsiz kadın, oğlu ile birlikte yeni bir sayfa açmaya çalışır. Dizinin oyuncu kadrosu içerisinde Edan Alexander, Ismael Cruz Cordova, Matilda De Angelis, Michael Devine, Nicole Kidman yer almakta.



2

Chernobyl (2019) – IMDb Puanı: 9,4

Chernobyl (2019) – IMDb Puanı: 9,4

Chernobyl, İngiliz - Amerikan yapımı beş bölümlük tarihi drama türünde çekilmiş olan TV mini dizisidir. Dizi Craig Mazin tarafından yaratılıp yazılmıştır. Yönetmen koltuğunda ise Johan Renck bulunur. Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson ve Paul Ritter gibi isimler dizinin oyuncu kadrosunda yer almakta. Dizi konu olarak, Nisan 1986 tarihinde Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nde Çernobil nükleer santralinde meydana gelen patlamayı almakta.



3

Game of Thrones (2011) – IMDb Puanı: 9,3

Game of Thrones (2011) – IMDb Puanı: 9,3

Eski tarihlerde kalmış olan düşman binlerce yıl uyuyakaldıktan sonra geri dönerken, dokuz asil aile de Westeros‘un efsanevi toprakları üzerinde kıyasıya bir mücadele içinde birbiri ile savaşır. George R. R. Martin’in epik fantezi serisi türünde olan Buz ve Ateşin Şarkısı kitabından uyarlanmış olan söz konusu dizi, adını serinin ilk kitabından almaktadır. İzleyenlerin çok beğendiği Game of Thrones dizisi toplamda 8 sezon.



4

True Detective (2014) – IMDb Puanı: 9

True Detective (2014) – IMDb Puanı: 9

True Detective, HBO ekranlarında yayınlanan antoloji formatında işlenmiş bir Amerikan suç drama televizyon dizisidir. Yaratıcı ve senaristi Nic Pizzolatto ismi olan dizinin ilk sezonunu Cary Fukunaga yönetmiştir. Çoklu zaman çizelgelerinin kullanılmış olduğu birinci sezonda, Louisiana'da 17 yıl süresince bir seri katili yakalamak için iz takip eden Louisiana Eyalet Polisi Kriminal Soruşturma Şubesi'nden olan iki cinayet masası dedektifinin öyküsü konu olarak işlendi. Dizinin ilk sezonu içerisinde başrollerde Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Michael Potts ve Tory Kittles isimleri yer aldı. 12 Ocak 2014 tarihinde yayınlanmaya başlayan sekiz bölüm olan sezon; 9 Mart 2014 tarihinde tamamlandı ve eleştirmenlerden de büyük bir beğeni topladı.



5

Westworld (2016) – IMDb Puanı: 8,7

Westworld (2016) – IMDb Puanı: 8,7

Jonathan Nolan ve eşi Lisa Joy'un HBO için oluşturmuş oldukları 2 Ekim 2016 tarihinde yayına girmiş olan bilimkurgu gerilim türünde işlenmiş olan televizyon dizisidir. Dizi, yazar Michael Crichton'un 1973 tarihinde yazıp yönetmiş olduğu aynı isimli filmden uyarlamadır. Nolan eşi Joy'un yanı sıra yönetici yapımcı olarak da görev alırken J. J. Abrams ve Bryan Burk, Nolan ile birlikte konuyu idare etmektedir. Dizinin galasının 2016'da yapıldı. Dizinin Westworld isimli park içerisinde gelecekçi temasının hikayesi ''yapay zekanın doğuşu ve günahın geleceği hakkında karanlık bir macera'' olarak ifade edildi.



6

The Outsider (2020) – IMDb Puanı: 8,6

The Outsider (2020) – IMDb Puanı: 8,6

The Outsider, Stephen King'in aynı isimli romanına dayanan 10 bölümlük bir Amerikan drama dizisidir. İlk gösterimi 12 Ocak 2020 tarihinde HBO ekranlarında yaptı. The Outsider dizisi konu olarak küçük bir kasaba içerisinde dehşet verici bir şekilde öldürülen bir erkek çocuğunun hikayesini merkeze alıp işliyor ve izleyicilerine aktarıyor. Cinayetin ardından yolları bir şekilde kesişen bir polis ile dedektif, olayın içine doğaüstü güçlerin dahil olması ile birlikte beraberce şimdiye kadar inanmış oldukları her şeyi sorgulamaya başlar.



7

Big Little Lies (2017) – IMDb Puanı: 8,5

Big Little Lies (2017) – IMDb Puanı: 8,5

Big Little Lies, ilk bölümü HBO ekranlarında 19 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan bir televizyon dizisidir. Üst sınıf annelerin prestij sahibi bir ilkokulda görünüşte mükemmel yaşamları, tek bir anne şirin Kaliforniya sahil kasabasına taşınması neticesinde cinayet noktasına dönüyor. Yönetmen koltuğunda Jean-Marc Vallée isminin oturduğu ve Nicole Kidman, Laura Dern, Reese Witherspoon, Alexander Skarsgård, Zoë Kravitz ile birlikte Shailene Woodley gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer alır. Dizi 16 Emmy ödülüne aday gösterilmiş ve 8 Emmy ödülü elde etmiştir.



8

Silicon Valley (2014) – IMDb Puanı: 8,5

Silicon Valley (2014) – IMDb Puanı: 8,5

Silicon Valley, Mike Judge, John Altschuler ve Dave Krinsky tarafından yaratılmış olan 6 Nisan 2014 tarihinden 8 Aralık 2019 tarihine kadar HBO ekranlarında yayınlanmış olan bir komedi dizisidir. Bu 5 yıl süresince 6 sezon ve 53 bölüm şeklinde izleyicileri için yayınlanmıştır. Bölümler de genellikle 28 dakika uzunluğundadır. 26 yaşında bir Hooli çalışanı olan Richard Hendricks, (Thomas Middletich) normalin ötesinde olan bir sıkıştırma algoritması yazar ve bunu da patronu Gavin Belson'a gösterir. Gavin, bu ürün için 10 milyon Dolar teklif eder ancak Hooli'nin rekabet içinde olduğu başka bir firma, şirketinin %5 hissesini satın alacaklarını ve Richard'a 200.000 dolar vereceklerini ifade eder. Richard ise şirketinin sahibi olmak istemesinden ötürü Gavin Belson'ı reddederek kendisine 200.000 Doları teklif eden Peter Gregory ile anlaşma sağlar. Evinde yaşamış olduğu arkadaşı Erlich ve ev arkadaşları olan Gilfoyle ve Dinesh ile eski Hooli çalışanı olan Jared'i yanına alıp Pied Piper'ı oluşturur.



9

Succession (2018) – IMDb Puanı: 8,4

Succession (2018) – IMDb Puanı: 8,4

Jesse Armstrong’un yaratıcısı olduğu dizi içerisinde New York şehrinde yaşayan, dünyanın en büyük medya şirketlerinden birinin yöneticisi olan Logan Roy ve bununla birlikte de dört çocuğunun hikayesi para, güç, siyaset ve aile değerleri içerisinde ele alıp işliyor. Succession dizisinin oyuncu kadrosu içerisinde Brian Cox, Jeremy Strong, Hiam Abbass, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun, Matthew Macfadyen gibi isimler dikkate değer oyunculukları ile bulunuyor.



10

Euphoria (2019) – IMDb Puanı: 8,4

Euphoria (2019) – IMDb Puanı: 8,4

Yönetmen koltuğunda Augustine Frizzell’in oturmuş olduğu aynı ismi paylaşan İsrail yapımı diziden uyarlanan Euphoria’da 17 yaşında olan Rue’nun hikayesi konu olarak ele alınmıştır. Zendaya’nın hayat vermiş olduğu Rue’nun anlattığı hikayeler; kimlik arayışı, travma, sosyal medya, aşk ve arkadaşlık gibi temaları da inceleme alanı içerisine alıyor. 2 sezon olan dizide Maude Apatow, Angus Cloud gibi oyuncular da yer alıyor.



11

Years and Years (2019) – IMDb Puanı: 8,4

Years and Years (2019) – IMDb Puanı: 8,4

Years and Years, BBC ve HBO'nun ortak yapımı olacak şekilde yayınlanmış İngiliz drama televizyon dizisidir. 14 Mayıs 2019 tarihinde Birleşik Krallık'ta BBC One ekranlarında ve 24 Haziran 2019 tarihinde de HBO ekranlarında yayın yapmaya başladı. Years and Years dizisi Russell T Davies tarafından yaratılmış ve yazılmış olan dizi, açık sözlü, ünlü bir iş kadını olan Vivienne Rook'u konu olarak ele alıp işliyor.



12

Crashing (2017) – IMDb Puanı: 7,5

Crashing (2017) – IMDb Puanı: 7,5

New York’lu bir komedyen, karısının kendisini terk etmesinin ardından kendisi için yeni bir başlangıç yapmaya zorlanır. Pete Holmes’un yönetmiş olduğu ve kendisini oynadığı Crashing dizisinde George Basil, Jamie Lee de oyuncu kadrosunda bulunmaktadır. Dizi toplamda 24 bölümdür.



13

Here and Now (2018) – IMDb Puanı: 6,8

Here and Now (2018) – IMDb Puanı: 6,8

Kocası, karısı, Liberya, Vietnam ve Kolombiya’dan evlat edinilmiş üç çocuk ile birlikte 2018 senesinde Amerika’da akıl sağlığını test eden ve değerlerini oldukça zorlayan bir biyolojik kızdan oluşan ilerici bir Portland ailesi konusunda komedi unsurları da içeriğinde olan, karanlık bir fantastik dram dizisidir. Tim Robbins, Holly Hunter, Daniel Zovatto, Jerrika Hinton gibi kaliteli oyunculardan oluşan bir kadrosu bulunan Here and Now dizisi toplamda 10 bölümden oluşuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR