En hızlı bağırsak temizleme yöntemi nedir? Bu kür yardımıyla bağırsaklarınızdaki bakterilerden kurtulacaksınız!

Hazır gıdaların içerisinde birçok toksin bulunur. Bu toksinler yalnızca kilo almaya değil karaciğer ile sindirim sistemi iltihabına da neden olur. Peki, bağırsak temizliği nasıl yapılır? İşte en etkili bağırsak temizleme yöntemi...

21.07.2022-15:12 - (Son Güncelleme: 03.08.2023-17:51)

Baş ağrısı, yorgunluk ve fazla kilo sıkıntısı olanların kolon temizliği yöntemini mutlaka denemesi gerekiyor. Evde hazırlanacak birkaç basit kür yardımıyla bağırsak temizliği yapmak mümkündür. Gelin bu kürleri birlikte inceleyelim...

Tuzlu su kürü

Tuzlu su kürünü hazırlamak için bir litre ılık su içine iki çay kaşığı deniz tuzu  ve birkaç damla limon suyu koyun. Karışımınızı 5 dakikada tükettikten sonra yanınıza yatarak karın bölgenize masaj yapın. Ardından diğer yanınıza yatın ve aynı masajı uygulayın.

Kürü 3 haftada bir uygulamanız gerekiyor. Daha sık uygulamak vücudunuzun elektrolit dengesini bozabilir.

Keten tohumu kefir kürü

1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumuyla 1/3 su bardağı kefiri karıştırın. Karışımınızı kahvaltı öncesinde ya da yatmadan önce için. 1 hafta süresince her gün bir kere içmelisiniz. 

Bu kür toksin atmanızı hızlandıracaktır.

 bağırsak kürü

Elma, limon ve zencefil kürü

Malzemeleri

- Yarım su b. organik yeşil elma suyu

- İki yemek k. limon suyu

- Bir çay k. zencefil suyu

- 1/2 çay k. deniz tuzu

- 1/2 su b. içme suyu

Hazırlanışı

Suyunuzu tavaya alarak hafifçe ısıtın. Isınan suyu bardağa alarak deniz tuzu koyun ve karıştırın. Sonra elma, zencefil ve limon suyunu da koyarak karıştırın. Sabahları aç karnınıza, öğle ve akşamları da yemeklerden bir saat önce olacak şekilde günde üç defa tüketin.

Bu kürü bir gün uygulamanız yeterli olacaktır.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal