Yaz aylarının muhteşem ikilisi karpuz peynir beraber tüketildiğinde tehlike saçıyor! İşte detaylar...

Yaz aylarının serinleten meyvesi karpuzu birçoğumuz peynir ve ekmekle tüketiriz. Yaz öğünlerinde adeta kurtarıcı olan bu besinler bir arada tüketildiğinde büyük tehlike saçıyor. İşte detaylar...

21.07.2022-14:13 - (Son Güncelleme: 21.07.2022-14:25)

Yazın sıcak günlerde nem oranları da oldukça artıyor. Bu durumda da kimse yemek pişirmek hatta yemek bile istemiyor. Bundan dolayı da karpuz gibi serinlik veren kurtarıcı besinlere yöneliyoruz. Ancak bu şekilde beslenirken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. Konuyla ilgili Acıbadem Etiler Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu bazı önerilerde bulundu...

Yaz meyveleri proteinle tüketilmemeli!

Yaz meyvelerini yemekle beraber değil, yemekten birkaç saat önce veya sonra tüketmek gerekiyor. Özellikle et, yumurta, tavuk, balık ve peynir gibi proteinli besinler meyveyle tüketildiği zaman, meyveler sindirim için proteinleri midede bekletiyor ve bağırsaklara geçemediği için mayalanma başlıyor. Bunun sonucunda da gaz, şişkinlik, hazımsızlık gibi sorunlar oluşuyor.

Çiğ veya buharda pişmiş sebze tüketilmeli

Marul, semizotu, brokoli, salatalık, karpuz, kavun ve üzüm gibi su oranı yüksek sebze ve meyveler yazın ter yoluyla kaybettiğimiz suyu yerine koyar. Bu besinler ayrıca vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırarak, eklem sağlığını da korur.

 yazın nasıl beslenilmeli

Kahvaltıda ruşeym ekmeği en sağlıklısı

Ruşeym, öz ve çekirdek anlamındadır ve buğdayın özünü oluşturu. Bir tonluk undan yalnızca bir kilogram elde edildiği için buğdayın en faydalı kısımlarındandır. B ve E vitamini, çinko, fosfor, demir ve magnezyum açısından zengin olduğu için ter yoluyla kaybettiğimiz mineralleri yerine koyar.

Günde 2 şişe maden suyu içilmeli

Ter kaybıyla vücuttaki mineraller azalır. Bu da kas krampı, yorgunluk, halsizlik ve tansiyon düşüklüğüne neden olur. Bundan dolayı günde iki şişe maden suyu tüketilmeli.

Gıda zehirlenmesine dikkat!

Hava sıcaklığı besinlerin çabuk bozulmasına neden olur. Bundan dolayı alacağınız ürünlerin son kullanma tarihine dikkat etmekle birlikte dolapta iyi bir şekilde muhafaza etmelisiniz. Ayrıca açıktan satılan ürünleri kesinlikle tercih etmemelisiniz.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal