En güzel ve lezzetli fındık reçeli nasıl yapılır? Fındık reçeli malzemeleri ve pratik tarifi

Hem lezzetli hem de sağlıklı olan fındığın reçelinin nasıl yapıldığı bir çok insanın gündemini meşgul ediyor. Peki En güzel ve lezzetli fındık reçeli nasıl yapılır? İşte Fındık reçeli malzemeleri ve pratik tarifi...

23.06.2022-15:01 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-15:01) En güzel ve lezzetli fındık reçeli nasıl yapılır? Fındık reçeli malzemeleri ve pratik tarifi

Türkiye’de genellikle Karadeniz Bölgesi’nde yetişen ve hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin olan fındığın pek çok çeşidi bulunabiliyor. Bazıları fındığı kuruyemiş şeklinde yemeyi tercih ederken bazıları ise fındığın reçelini yapmayı tercih ediyor. Oldukça faydalı bir yiyecek olan fındığın reçelinin nasıl yapıldığını öğrenmek isteyenler internet üzerinden fındık reçeli malzemeleri ve pratik tarifi hakkında araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peki En güzel ve lezzetli fındık reçeli nasıl yapılır?

En güzel ve lezzetli fındık reçeli nasıl yapılır?

Kalp ve damar sağlığını koruyan, içerisinde A, B12, C, D ve daha nice vitamini içeren fındığın reçelinin malzemeleri ve tarifi şu şekilde:

Fındık reçeli

Malzemeler

1 avuç fındık

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 adet kuru incir

1 yemek kaşığı kuru üzüm

1 çay kaşığı limon tuzu

1 çay kaşığı tereyağ

yarım çay kaşığı toz zencefil

5,6 adet kuru karanfil

1 adet çubuk tarçın

Tarif

Bir fırın tepsisi üzerine fırın kağıdını yerleştirin ve içerisine fındıkları koyarak fırına gönderin. Kavrulmuş olan fındıkları öğütün. Bİr tencere içerisinde limon tuzu, tereyağ, zencefili koyarak 15 dakika kadar pişirin. Daha sonra içerisine öğütülmüş fındıkları da ekleyin ve kısık ateşte yoğun bir kıvam alana kadar pişirin. Pişirme işleminden sonra yaklaşık 15 dakika soğuttuğunuz fındık reçelini bir kavanoza dökebilirsiniz. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal