En düşük emekli maaşının 7 bin 500 olmasını ardından gözler banka promosyonuna çevrildi

En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya artması, emeklilerde banka promosyonunun da artırılmasında beklentiye neden oldu. Bankaların önümüzdeki günlerde promosyon tutarlarının arttırması bekleniyor.

28.03.2023-15:29 - (Son Güncelleme: 28.03.2023-17:02)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltildiği yönündeki açıklamasını sonrasında, yasal düzenleme için TBMM’de başlatılan süreç devam etmekte.

İnternerhaber’de yer alan habere göre, yaklaşık 8,8 milyon emekliyi kapsayan karar, emeklilerin aylıkları karşılığında bankalardan alacağı promosyon tutarını da ilgilendirmekte. Mevcut koşullarda emekliler üç yıllığına 4 bin 500 ila 10 bin lira arasında değişen tutarlarda promosyon ödemesi veren bankalar, emeklileri bankalarının müşterileri yapabilmek adına birçok avantaj imkanı sunuyor.

İlerleyen günlerde artış bekleniyor

İlerleyen günlerde artış bekleniyor

En düşük aylık tutarının 7 bin 500 liraya yükselmesinin ardından milyonlarca emekli gözünü banka promosyonunda yapılacak artışa çevirdi. EYT düzenlemesiyle emekli olanlara kredi imkanları sunan bankaların, emekli aylıklarındaki artışa paralel olarak ilerleyen günlerde promosyon tutarlarını arttırması bekleniyor.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal