En doğru ve şık nevresim takımları nasıl seçilir?

Gününüzün üçte birini, hatta bazen daha da fazlasını yatakta geçirirsiniz. Peki nevresim seçimlerimizin sağlıklı bir uykuyu doğrudan etkilediğini biliyor muydunuz? Sizin için araştırdık. İşte doğru nevresimi seçmenin tüyoları…

21.10.2022-17:38 - (Son Güncelleme: 28.10.2022-13:26) En doğru ve şık nevresim takımları nasıl seçilir?

Mis gibi kokan çarşafların altına kendinizi attığınızda, içiniz huzurla dolar ve etrafınızın temizlik hissiyle sarmalandığını duyumsarsınız. Yoğun iş ve okul günlerinin ardından ya da güzel bir tatil gününde, rahat nevresim takımlarının içine girmek için sabırsızlanırsınız. Ayrıca daha iyi bir uyku deneyimi için de uygun bir nevresim seçimi yapmak önemlidir. Yeni nevresim takımları alırken de hem şık görünmesini hem de rahat olmasını dilersiniz. İşte bu dileğinize uygun, en doğru ve en şık nevresim takımları nasıl seçilir sorusuna yanıt olarak şu şekilde bir liste yapılabilir.

Önce kumaşın içeriğini okumalısınız

%100 pamuklu nevresim takımları, yumuşak dokulu olduklarından ve çok rahat hissettirdikleri için her zaman en sık tercih edilen çeşitlerden biridir. Bunun yanında pamuk/polyester karışımlarının da tercih edildiğini görebilirsiniz. Polyester kumaş, dayanıklı olduğundan ve diğer kumaşlara göre daha az kırışma eğilimi gösterdiği için nevresimlerinizin net ve düz bir duruş sergilemesini sağlar. Pamuklu türler; mısır pamuklu, pima pamuklu, penye, saten, poplin, ranforce, perkal olarak değişiklik gösterebilir. Bunlar arasından seçim yapmak ise tamamen kişisel zevkler ile ilgilidir. Kullanım alışkanlığı da bu seçimde oldukça önemli bir nokta olabilir. Ayrıca ürünün içeriğinde kullanılan malzemeye göre nevresim takımı fiyatları da farklılaşır.

İplik sayısına dikkat etmelisiniz

Nevresim seçimi yaparken, kumaştaki iplik sayısı da önemlidir. Yüksek iplik sayısı, çarşafların daha rahat hissettirmesi için dikkat çeken bir faktördür. İplik sayısı ne kadar yüksekse kumaş da o kadar rahattır şeklinde genel bir algı vardır fakat bu durum her zaman böyle olmayabilir. Çünkü iplik sayısı ne kadar yüksek olursa olsun eğer pamuğun türü kalitesizse ilk yıkamadan sonra nevresim yumuşaklığını kaybedebilir. Bu yüzden nevresimde kullanılan pamuğun türü de önemlidir. Farklı nevresim takımı modelleri arasından size en uygun olanı seçebilirsiniz.


Nevresim takımı parçaları neler?

Nevresim takımları tipik olarak üç parçadan oluşur: Alt çarşaf, üst çarşaf (yorgan kılıfı) ve yastık kılıfları. Fakat bu parçaların da kendilerine has özellikleri vardır. Alt çarşaf, yatağınızın üzerine tam oturacak, her köşesinden dikişle dikilmiş, kayma önleyici esnek ve elastik bir bant kullanılmış lastikli çarşaftan oluşabilir. Ya da yatağın yanlarından sarkacak şekilde salaş veya klasik lastiksiz modeller de olabilir. Sizin için lastikli ya da lastiksiz oluşu önemliyse bu parçaların nasıl olduğuna dikkat etmelisiniz. Üst çarşaf seçimi ise en göz önünde olan parçadır. Üst çarşafın içine yorgan geçirilir ve doğrudan yatağın üstüne serilir. Bu yüzden de görsellik büyük bir önem taşır. Yatak odası dekorasyonunuza ve sizin zevkinize en çok hitap eden birbirinden güzel ve şık nevresim takımı modelleri arasından kolaylıkla tercih yapabilirsiniz.

Nevresim takımı boyutları size göre mi?

Nevresim takımı alırken yatağınızın boyutunu da göz önünde bulundurmanız gerekir. Çift kişilik nevresim takımları ve tek kişilik nevresim takımları birbirinden farklıdır. Bu yüzden çift kişilik ve daha büyük bir yatağınız varsa çift kişilik nevresim takımı, daha küçük ve tek kişilik bir yatağınız varsa tek kişilik nevresim takımını tercih etmelisiniz. Aldığınız takımın yorganınıza da uyması gerekir. Küçük yorganlara büyük nevresim takımı seçildiğinde, yorgan içinde katlanır ve uykunuzu bölebilir. Bunun yanı sıra genç odalarına uygun nevresim takımları ve bebek odalarına uygun nevresim takımları da yine boyut açısından farklılık gösterir. Genç nevresim takımları, genç odalarına uygun dizayn edilir ve bu yönüyle de daha dikkat çekicidir. Bebek nevresim takımları, sevimli ve çocukların ilgisini çekecek şekil, figür ve renklerle tasarlanır. Birbirinden farklı renk ve tasarım seçenekleri arasından en hoşunuza gideni Koçtaş web sitesinde bulabilir ve hemen sipariş verebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal